Convoiul românilor blocați la granița dintre Austria și Ungaria a intrat în țară

romani granita

Toți cei blocați acolo au intrat, după miezul nopții, în România. Autoritățile de la Budapesta au fost de acord să deschidă special pentru ei granița.

Convoiul uriaș de mașini a fost escortat de poliția maghiară și a intrat în România prin Vama Nădlac II, din județul Arad, și Cenad, județul Timiș. Pe rând, au fost triați și interogați, mai ales că majoritatea veneau din țări cu mii de cazuri de coronavirus, conform Antena 3. Se estimează că sunt aproape 2500 de români care au intrat în țară.

Miercuri dimineaţa, în PTF Nădlac II erau deschise pentru verificarea românilor zece artere, dar, cu toate acestea, timpul de aşteptare pentru trecerea graniţei era de peste 180 de minute, potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

Poliţia de Frontieră a anunţat, în cursul nopţii, că a triplat efectivele implicate în controlul de la PTF Nădlac II.

Primele grupuri de români au ajuns în cel mai mare punct trecere a frontierei din vestul ţării în jurul orei ora 2,00, după ce au străbătut Ungaria pe un culoar special aprobat de autorităţile de la Budapesta. Majoritatea celor sosiţi sunt români, dar şi cetăţeni bulgari aflaţi în tranzit spre ţara lor, ei fiind preluaţi la graniţă de autorităţi pentru triajul epidemiologic.

Românii, însoţiţi de zeci de jandarmi şi poliţişti, sunt trimişi în judeţele în care îşi au domiciliul, pentru a intra în autoizolare timp de 14 zile sau în carantină. O parte dintre ei vor rămâne în centre carantină din judeţul Arad.

 

foto: arhiva

 

dcnews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns