Convinși că-i apără de COVID, românii golesc farmaciile de vitaminele C și D

Lipsesc de pe piață antibioticele pentru copii. Nici ibuprofen sirop nu se mai găsește

Speriați de amenințarea îmbolnăvirii de COVID, românii își redescoperă imunitatea. La mare căutare sunt acum suplimentele care promit să întărească scutul natural în fața bolii. Cutiile de vitamina C și D se cumpără cu zecile. Medicii spun că suplimentele ajută în această perioadă și sunt chiar folosite în tratamentul COVID, dar numai în doze prescrise de un specialist.

CITEȘTE ȘI: Rata de infectare în Timișoara a ajuns la 7,32. Cifre îngrijorătoare se înregistrează și în alte localități din județ. Care sunt acestea

Medicii spun că până la vaccin, vitaminele ne pot ajuta întrucâtva, dar trebuie luate cu măsură.

„Există o oarecare utilitate în a folosi doze de vitamina C și vitamina D și Zinc. Sigur că au circulat și informații conform cărora se foloseau doze de elefanți de vitamina C, ceea ce, desigur, ar face și rău, dar dozele uzuale de 2-4 mii de unități de vitamina D sau de o mie de unități de vitamina C și cu adaos de Zinc ar putea avea o utilitate. Pentru formele asimptomatice sau ușoare-medii există niște încercări de scheme terapeutice care includ și suplimentele nutritive de tipul vitaminelor și mineralelor de care vorbeați. Deci nu sunt specifice, nu sunt garantat eficiente, dar sunt un mic plus de care avem nevoie mulți în această perioadă”, spune Rodica Tănăsescu, medic de familie.

Un studiu recent din Spania arată că peste 80 la sută dintre pacienţii care suferă de COVID-19 au o lipsă de vitamina D, iar această insuficienţă este mai frecventă la bărbaţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *