Control-fulger al inspectorilor de la Protecția Consumatorilor în Complexul Studențesc din Timișoara

control opc

Control-fulger al inspectorilor de la Protecția Consumatorilor în Complexul Studențesc din Timișoara

Având în vedere începerea anului școlar, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat un control operativ la unitățile de alimentație publică din zona Complexului studențesc Timișoara.
Au fost controlați 13 operatori economici, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni:

13 amenzi contravenționale, în valoare totală de 160.000 de lei

5 avertismente

oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme

oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 unități.

 

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor s-au referit la:

comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită

comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte

comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă privind mențiunea “produse din produse congelate”, cu ambalaj deteriorat

utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre

utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse

existența unor insecte vii în spațiul de preparare și coacere

folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar

utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere murdare, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide și rugină și a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheață, praf, impurități, resturi alimentare și păr

comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate

CITEȘTE ȘI: Tragedie în Timiș! Bărbat mort după ce a căzut de la 30 de metri

Bloc alimentar(bucătărie) neigienizat corespunzător, strat gros de grăsime arsă, prezența muștelor pe alimentele în curs de preparare

existența pavimentului neigienizat și a unor rafturi murdare, în zona de comercializare

nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *