Control-fulger al inspectorilor de la Protecția Consumatorilor în Complexul Studențesc din Timișoara

control opc

Control-fulger al inspectorilor de la Protecția Consumatorilor în Complexul Studențesc din Timișoara

Având în vedere începerea anului școlar, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat un control operativ la unitățile de alimentație publică din zona Complexului studențesc Timișoara.
Au fost controlați 13 operatori economici, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni:

13 amenzi contravenționale, în valoare totală de 160.000 de lei

5 avertismente

oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme

oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 unități.

 

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor s-au referit la:

comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită

comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte

comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă privind mențiunea “produse din produse congelate”, cu ambalaj deteriorat

utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre

utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse

existența unor insecte vii în spațiul de preparare și coacere

folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar

utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere murdare, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide și rugină și a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheață, praf, impurități, resturi alimentare și păr

comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate

CITEȘTE ȘI: Tragedie în Timiș! Bărbat mort după ce a căzut de la 30 de metri

Bloc alimentar(bucătărie) neigienizat corespunzător, strat gros de grăsime arsă, prezența muștelor pe alimentele în curs de preparare

existența pavimentului neigienizat și a unor rafturi murdare, în zona de comercializare

nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *