Contribuţiile sociale dezmorţesc sindicatele

Intenţia guvernului de a transfera contribuţiile sociale exclusiv în sarcina angajaţilor a trezit din amorţeală sindicatele, în pană de activitate o bună bucată de vreme. Astfel, Blocul Naţional Sindical (BNS) a iniţiat o campanie socială intitulată „Nu experimentelor sociale pe români”, care se adresează beneficiarilor sistemului de asigurări sociale.

Sindicaliştii susţin că acest experiment al guvernului va avea consecinţe foarte grave, iar România va deveni unica ţară din lume în care contribuţiile sociale sunt aruncate doar pe umerii angajaţilor. Campania sindicală îşi doreşte să stopeze acest proiect care ar urma să se concretizeze începând de anul viitor, când contribuţiile la sistemul de securitate socială vor fi suportate integral de angajat.

În mod concret, sindicatele vor strânge semnături pentru a opri intenţia guvernului care ar duce la o scădere a salariilor. BNS va aduce la cunoştinţă demersurile sale Comisiei Europene, Consiliului Europei, Parlamentului European, Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Confederaţiei Europene a Sindicatelor, precum şi altor structuri ale societăţii civile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns