Contre politice pe seama scutirilor de penalități. E vorba despre mii de timişoreni

Grupul consilierilor PSD a decis să inițieze o hotărâre de consiliu local prin care timișorenii să fie scutiți de penalitățile de întârziere la plata impozitelor. Social-democrații spun că există multe persoane cu probleme majore de ordin financiar, care nu-și permit să plătească în termen legal obligațiile fiscale față de bugetul municipalității.

Propunerea PSD nu este, însă, agreată de primarul Nicolae Robu, care acuză inițiatorii de populism: ”Sunt împotriva reducerilor de fiscalitate pentru cei care nu-și plătesc impozitele la timp. Îmi dau seama că grupul PSD încearcă, astfel, să-și găsească susținători în segmentul rău-platnicilor. Nu este, însă, corect și drept ca doar unii să contribuie, dar să beneficieze cu toții. Trebuie să renunțăm la populism”.

În replică, Alfred Simonis, liderul consilierilor locali ai PSD Timișoara, îl ironizează pe primar: ”Prin geamurile fumurii ale unui Mercedes de peste 50.000 de euro, imposibilitatea plății impozitelor este văzută cu rea-intenție, iar încercarea de a ajuta oameni cu reale probleme seamănă a populism”.

Rămâne de văzut dacă PSD va reuși să atragă de partea sa un număr suficient de aleși locali pentru a promova inițiativa.

3 Comments
rebel 18/11/2015
Junele Simonis sa nu ironizeze primarul care utilizeaza un mertan,este profesor universitar si fost rector,daca vrea poate sa aibe si alte marci la dispozitie,sa se uite in declaratiile de avere ale colegilor sai de partid si sa intrebe de unde au avut bani sa cumpere ha de teren .Din salariile de bugetari?Ca vad ca DNA nu-i intreaba.Si sint persoane precum Dl Toanca care are peste 100 de ha
zuzu 17/11/2015
Plata majorarilor si penalitatilor de intarziere ,este prevazuta in Codul Fiscal...asa ca nu vad cum poate o hotarare de C.L., sa desfiinteze o lege ...si asa este cam aceleasi persoane in fiecare an,raman restante...
poli21 17/11/2015
Junele simonis ar trebui sa reflecteze ( daca cunoaste semnificatia cuvintului ) asupra unei probleme. O mare parte din cetatenii Timisoarei isi platesc la timp impozitele , unii facind eforturi mari pentru a nu ramine datori, in timp ce o mica parte din timisoreni ( ??? ) ii sfideaza pe ce corecti. Daca se verifica liste celor rau platnici se constata ca de ani de zile aceleasi persoane sunt in situatia de a ramine datori. Este oare o simpla coincidenta ?