Contract de comodat pentru Casa Studenților

casa studentilor 2

În urmă cu mai bine de doi ani, peste 2.000 de tineri au vrut să protesteze în stradă pentru că Ministerul Tineretului și Sportului a stopat plata chiriei pentru Casa de Cultură a Studenților către Episcopia romano-catolică. Toate acestea s-au întâmplat în decursul a câțiva ani, însă mereu conducerea instituției a trăit cu impresia că sabia lui Damocles plutește deasupra ei. Ultimii bani de chirie s-au plătit în anul 2016, iar de atunci doar înțelegerea celor de la Episcopia romano-catolică a făcut ca studenții și cercurile lor să-și continue activitatea.

Potrivit lui Vlad Gârboni, directorul Casei de Cultură a Studenților, la un moment dat, la Ministerul Tineretului și Sportului, s-a luat în discuție mutarea sediului într-un apartament cu trei camere: ”Vă dați seama ce ar fi însemnat dacă am fi activat o mie de oameni în aceste spații”.

Pe lângă cercurile care funcționează în cadrul acestei instituții, în spațiile acesteia își desfășoară cursurile studenții Facultății de Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara. În condițiile în care nu se știa dacă studenții vor mai rămâne acolo, investițiile s-au făcut doar de nevoie în funcție de… voluntari și sponsori.

Zilele trecute, pentru a reglementa situația sediului Casei de Cultură a Studenților, reprezentanții Episcopiei romano-catolice (Excelența Sa Josef Csaba Pal) și directorul Vlad Gârboni s-au întâlnit și au semnat un contract de comodat pentru o perioadă de trei ani. Prin acesta, instituția nu mai trebuie să plătească chirie către episcopie.

Potrivit lui Vlad Gârboni, un aport deosebit în semnarea contractului l-a avut pr. prot. Fazakas Csaba, vicepreședinte cultural al UDMR Timiș. Prezenți la întâlnire au fost și reprezentanții Universității de Vest din Timișoara (UVT), care au promis că vor face investiții serioase, vor repara rețeaua de căldură, dar și cea electrică. Pentru anul viitor, UVT va amenaja sălile de repetiții și spectacole.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *