Continuă controlul polițiștilor în piețele din Timișoara

Piețe din vestul țării, redeschise de autorități

Poliția locală din Timișoara a continuat acțiunile de control prin piețele agro-alimentare pentru a verifica dacă este respectată legislația referitoare la desfășurarea actelor de comerț.

Marţi a fost rândul Pieței Iosefin, unde oamenii legii au verificat în primul rând proveniența produselor expuse pentru vânzare. Comercianții trebuie să expună produsele având etichete care să ateste proveniența lor, respectiv dacă produsul este românesc sau de import.

Două persoane care vindeau legume, din Sighetul Marmației și Ghilad, au fost depistați pentru a treia oară neavând etichetate legumele vândute.

Acestea au fost sancționați cu amenzi de câte 400 lei, constatându-se totodată că au acumulat cele trei puncte penalizare prevăzute de HCL 186/2014, ceea ce presupune că li se interzice rezervarea, închirierea, utilizarea pe bază de tichet de taxare a unei mese în incinta oricărei pieţe de pe raza municipiului, aflate în administraţia SC Pieţe SA, timp de un an de la data primirii celui de al treilea punct de penalizare.

În ceea ce privește alte încălcări ale prevederilor legale în incinta sau în preajma piețelor din Timișoara, cum ar fi desfășurarea de acte de comerț fără autorizație sau în alte locuri decât cele permise, nepăstrarea curățeniei, neafișarea datelor de identificare, folosirea de mijloace de cântărire fără mijloace avizate metrologic etc., de la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au aplicat în perimetrul Pieței Iosefin peste 190 de sancțiuni în valoare de peste 26.000 lei.

Acțiunile privind desfășurarea actelor de comerț în piețele agro-alimentare va continua.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns