Continental se extinde la Timișoara

continou

Grupul Continental, prin compania ContiTech, achiziționează o nouă clădire în Timișoara pentru a-și extinde capacitatea de producție. Noua clădire ajută la îmbunătațirea infrastructurii în locație, a logisticii, depozitării și procesului de livrare a produselor finite, iar potrivit unui comunicat al companiei, aceasta își va extinde în capitala Banatului gama de produse prin noi sortimente care se vor fabrica pentru prima dată în România.

CITEȘTE ȘI: Spitalul Militar Timișoara vine în întâmpinarea pacienților cu afecțiuni gastrointestinale și hepatice

Continental, companie tehnologică, a achiziționat o clădire nouă care include hala de producție și birouri aflate pe strada Otto Rudolf, în Parcul industrial Freidorf din Timișoara. Acest lucru va ajuta la extinderea lanțului de aprovizionare intern și a infrastructurii, iar acum poate optimiza și armoniza mai bine procesele interne legate de stocare, producție locală și intralogistică. De asemenea, va introduce în producție articole destinate și altor industrii decât cea de automobile.

În Timișoara, compania ContiTech are două unităti de producție. Una fabrică conducte din aluminiu pentru sistemele de aer condiționat, iar cealaltă curele de transmisie. Sortimentul conductelor pentru aer condiționat cuprinde tubulatură de aer condiționat de înaltă și joasă presiune, tubulatură de aer condiționat cu schimbător de căldură integrat și tubulatură de aluminiu folosită pentru răcirea bateriilor. Activitatea fabricii de curele de distribuție și transmisie s-a concentrat în mod predominant pe curelele vândute pe piața pieselor de schimb (service auto).

Continental își transferă o parte din activitățile sale de dezvoltare la Timișoara într-un centru de competență orientat spre viitor, precum și într-un centru de cercetare și dezvoltare, în cadrul căruia sunt create soluții de management termic pentru producătorii de automobile. Centrul de competență înființat în prezent deservește producătorii din Europa de Est și nu numai. Acesta, împreună cu noul centru regional de cercetare și dezvoltare, oferă resurse, echipamente și posibilitatea de a dezvolta produse inovatoare, de a crea și testa noi produse, procese și tehnologii. Centrele includ un laborator de testare, un atelier de prototipuri, posibilități de simulare și experți în diferite tipuri de materiale care ajută la inovarea produselor pentru piață.

În prezent, fabrica de conducte de aer condiționat și curele de transmisie din Timișoara acoperă aproape 70.000 de metri pătrați de hale de producție (foto). Continental produce aici anual aproximativ 17 milioane de curele și aproximativ nouă milioane de conducte de aer condiționat pentru autoturisme, vehicule industriale și comerciale vândute în Europa, Asia și America. De la deschidere până în prezent, locația din Timișoara a livrat în total peste 163 milioane de curele de transmisie și distribuție și peste 128 de milioane de componente pentru sistemele de aer condiționat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns