Consulii și prefectul din Timiș au donat sânge

Prefectul județului Timiș, Eva-Georgeta Andreaș, membrii corpului consular (din care fac parte consulii acreditați la Timișoara și în Regiunea Vest) și inspectorul-șef al ISU Banat, Lucian Mihoc, s-au prezentat, ieri dimineață, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină și au donat sânge.

Acțiunea a fost inițiată de corpul consular din zona de vest a țării, sub deviza „Sângele salvează vieți”, și a avut ca scop promovarea donării de sânge în rândul cetățenilor.

Persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să știe că Centrul de Transfuzie Sanguină din Timișoara se află pe strada Martir Ciopec nr.1, în apropiere de Spitalul Județean.

Condițiile necesare sunt: să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutatea peste 50 de kilograme, pulsul regulat, 60-100 bătăi pe minut, tensiunea arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării, femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în cea menstruală.

Donatorii nu trebuie să fie sub tratament pentru diferite afecţiuni (hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine) şi să nu aibă sau să nu fi avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte suferințe neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte (peste şase dioptrii), cancer sau hepatită de orice fel.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns