Constantin Ostaficiuc, deocamdată fără drept de apel

ostaficiuc 1

Procesul în care fostul președinte al Consiliului Județean Timiș (CJT), Constantin Ostaficiuc, este judecat pentru abuz în serviciu, alături de alți nouă inculpați, în dosarul privind finanțarea echipei ”Poli” de către instituția județeană stagnează din cauza neredactării sentinței prin care s-a dispus condamnarea inculpaților.

În penultima zi a anului trecut, completul de judecată al Tribunalului Timiș care a judecat, pe fond, dosarul, a pronunțat soluția în acest caz, însă nici în prezent hotărârea nu a fost redactată pentru a putea fi atacată de părți la instanța superioară. Deși termenul propus este de 30 de zile, legea permite, în cazuri excepționale, prelungirea acestuia până la trei luni.

Potrivit statisticii prezentate de reprezentanții instituției, anul trecut în jur de 30 la sută dintre hotărâri au depășit termenul de 30 de zile pentru redactarea și comunicarea lor către părți. În situația de față, hotărârea instanței de fond va putea fi atacată la Curtea de Apel Timiș (cum, probabil, se va întâmpla), dar numai de la data comunicării acesteia părților.

Constantin Ostaficiuc a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare în acest dosar, fostul președinte al CJT mai având o condamnare penală anterioară de opt luni cu suspendare (rămasă definitivă) pentru conflict de interese întrucât a semnat un proiect de hotărâre prin care a atribuit o parcelă de teren în Parcul Tehnologic și Industrial firmei la care acționar sunt fiica și ginerele lui.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *