Consiliul Naţional al Elevilor: „Este inadmisibil. Dacă situația va continua în felul acesta, vom solicita amânarea începerii anului școlar”

Toți elevii ar putea intra într-o vacanță prelungită, de luni (surse)

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis un punct de vedere, în care precizează că este inadmisibil ca elevilor să nu li se asigure de către stat o minimă protecție, odată cu începerea școlii. Consiliul Naţional al Elevilor precizează că, dacă nu se iau măsuri, va solicita amânarea începerii anului școlar.

CITEȘTE ȘI: Informații noi: Ungaria permite tranzitul cetățenilor români, în continuare, în aceleaşi condiţii

Anul școlar va începe cu dacă și cu parcă. La momentul de față, asta e tot ceea ce am primit din partea statului român: bănuieli, presupuneri și lipsă de asumare. Dacă situația va continua în felul acesta, vom solicita amânarea începerii anul școlar, până când autoritățile vor lua în serios deschiderea școlilor și nu vor mai juca la cacealma siguranța elevilor din România”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Consiliul precizează că, într-un sistem de învățământ de stat, care este, cel puțin în teorie, gratuit, este inadmisibil ca elevilor să nu li se asigure pachetul minim de protecție pentru întoarcerea la școală.

„Considerăm că măsurile prezentate până acum de autorități denotă o lipsă acută de responsabilitate, având în vedere faptul că existența materialelor sanitare pentru toți elevii este vitală, în contextul începerii anului școlar în format fizic, în majoritatea ocalităților din România. În același timp, lipsa dispozitivelor conectate la Internet, pe care Ministerul Educației și Cercetării și-a asumat să le achiziționeze încă de la începutul verii, va avea ca rezultat direct privarea de dreptul la învățătură a mii de elevi aflați în imposibilitatea de a-și continua parcursul educațional în format online”, se arată în comunicat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *