Consiliul judeţean cumpără teste şi echipamente pentru spitalele Timișoarei

calin dobra

4.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus vor ajunge, în cel mai scurt timp, în unitățile sanitare din orașul de pe Bega, a declarat preşedintele CJT, Călin Dobra.

Consilierii județeni au votat alocarea a 150.000 de lei Spitalului de Boli Infecțioase” Victor Babeș”, pentru achiziționarea, în regim de urgență, a reactivilor pentru testare. Spitalul Municipal Timișoara va primi, în același scop, 100.000 de lei.

Pe de altă parte, pentru ISU Timiș s-a aprobat cumpărarea de echipamente de protecție specifică și corturi de triaj, în valoare de 250.000 de lei.

În cadrul măsurilor de combatere a coronavirusului figurează şi montarea primului modul de izolare. în care vor fi cazați suspecții de coronavirus. Acesta a fost amplasat în apropierea Aeroportului Timișoara. Are patru paturi, este dotat cu aer condiționat, chicinetă și toalete și a fost montat cu ajutorul Primăriei Ghiroda și cu sprijinul ISU Timiș.

În total, cinci astfel de containere au fost cumpărate de Consiliul Județean Timiş, iar celelalte vor ajunge săptămâna viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns