Consilierul local Radu Țoancă: „Faliment iminent la 1 mai pentru Colterm”

Consilierul local Radu Țoancă: „Faliment iminent la 1 mai pentru Colterm”

Consilierul local Radu Țoancă: „Faliment iminent la 1 mai pentru Colterm”.

Radu Țoancă trage un nou semnal de alarmă în privința situației de la Colterm, acesta afirmând că, în cazul în care primăria nu va aloca banii necesari cumpărării certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, societatea va intra în faliment.

„Prin intermediul unei adrese oficiale, SC Colterm solicită Primăriei și Consiliului Local Timișoara suma aferentă cumpărării unui număr de 227 000 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022. Valoarea estimativă a acestei tranzacții este de aproximativ 80 de milioane de lei. Trebuie menționat faptul că această sumă se adaugă celor 180 de milioane de lei – subvenții programate în bugetul pe anul 2023”, afirmă Radu Țoancă.

CITEȘTE ȘI: La Timișoara se distribuie o nouă tranșă de ajutoare alimentare

În opinia acestuia, în cazul în care Primăria și Consiliul Local Timișoara nu vor opta pentru una din cele 2 soluții sugerate de administratorul judiciar, respectiv mărirea capitalului social sau plata pierderilor tehnologice, în luna mai a acestui an Colterm va intra în faliment, iar cei 50 000 de abonați vor rămâne fără apă caldă și căldură.

„Firma de insolvență atrage atenția administrației publice locale că va fi acționată în instanță de către Colterm pentru prejudiciile unui faliment iminent! Solicităm conducerii Primăriei Timișoara convocarea de urgență a unei ședințe de Consiliu Local, înainte de adoptarea Bugetului pe anul 2023, unde să se stabilească o modalitate legală de sprijin financiar care să împiedice falimentul societății de termoficare.

Atragem atenția că o adresă similară trimisă PMT la începutul anului 2022 a fost ignorată de edili, iar consecințele pentru Colterm au fost catastrofale: încasarea unei amenzi de 14,5 milioane de euro”, mai afirmă consilierul local Radu Țoancă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Consilierul local Radu Țoancă: „Faliment iminent la 1 mai pentru Colterm”

  1. Trebuie să intre și Donimic Șpritz cu ceva în istoria orașului ăsta și cum altele nu prea îi reușesc, poate asta îi iese ! Omul care a lăsat Timișoara în frig !

  2. Adica anul trecut s au platit 14.5 milioane de euro din banii nostrii, amenda pentru certificatele verzi , fiindca primaria USR in frunte cu Fritz asa a vrut ?
    Se confisca proprietatile respectivilor pentru acoperirea pierderilor ?
    Aloo….bataie de joc mai mare exista ?

  3. Si totusi, onor Primaria se incapataneaza sa stea intr-o mutenie totala. Nici nu neaga, nici nu afirma. Nimic. Sunt curios de deznodamant, oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *