Consilierul local Radu Țoancă: „E revoluție. O să iasă oamenii în stradă”

Crește gradul de revoltă al timișorenilor, nevoiți să suporte frigul în case, școli și spitale, în timp ce administrația municipală se arată incapabilă să vină cu soluții.

Situația riscă să explodeze și lumea să iasă în stradă, după cum crede consilierul local Radu Țoancă.

Iată reacția sa în urma mesajului de neputință transmis de primarul Dominic Fritz:

”Jalnic și tardiv discursul patetic al primarului Dominic Fritz vizavi de situația de la Colterm!  Probabil abia acum a conștientizat și edilul orașului faptul că, în creșe, grădinițe, școli și spitale, lumea se îmbolnăvește din cauza frigului și că perspectiva ca Timișoara să intre într-o eră glacială (la propriu) este iminentă.

Situație fără precedent în ultimii ani

O să enumăr numai câteva din motivele pentru care consider că administrația Fritz este vinovată de această situație fără precedent în ultimii ani, care ne aduce aminte de frigul din case din anii regimului Ceaușescu:

– nominalizarea unor persoane incapabile să gestioneze problema Colterm, la orice oră din zi sau din noapte, nu numai treziți din somn la ora 3 dimineața

– lipsa de transparență și “sectarizarea” problemelor Colterm într-o bulă useristă și refuzul arogant de a asculta soluțiile venite din altă parte (președintele PSD Timiș s-a oferit încă din urmă cu 7 luni să sprijine administrația în această chestiune, însă a fost ignorat)

CITEȘTE ȘI: Ploaie cu gheață, în sudul Timișoarei (video)

– impunerea unui nou CA la Colterm format din 4 politruci plecați din PNL Timișoara și 5 useriști, ca plată compensatorie pentru voturile unui consilier local liberal deviat de pe orbita partidului. Și apropo, ce caută în acest consiliu președintele USR Giroc? Sau a intrat și comuna periurbană în sistemul centralizat de căldură?

– reîncălzirea unei ciorbe sleite cu experți de la Banca Mondială, care au mai trecut în timp pe la Colterm cu “soluții” de salvare

– lipsa curajului unei insolvențe transparente (cu un consorțiu de firme și nu cu o multinațională cu dedicație) care ar fi protejat Colterm timp de 3 ani și ar fi scutit societatea inclusiv de acea amendă de 21 de milioane de euro.

Primăria Timișoarei, o pălărie mult prea mare pentru echipa Fritz

Aș putea să mai enumăr zeci de motive, dar prefer să mă opresc aici, să concluzionez că Primăria Timișoarei s-a dovedit o pălărie mult prea mare pentru echipa Fritz, care a rămas singură, în prag de iarnă, cu o problemă cu un impact social devastator, pe care au scăpat-o total de sub control!

Și acum strigă după ajutor!

În final, aș vrea să lansez un avertisment public: dacă Primăria nu rezolvă această situație și va lăsa în frig zeci de mii de timișoreni, oamenii vor ieși în stradă, iar mandatul celui adus la putere în urmă cu un an de entuziasmul popular s-ar putea sfârși brusc și rușinos!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Consilierul local Radu Țoancă: „E revoluție. O să iasă oamenii în stradă”

  1. dvs.dl consilier Toanca, de ce nu veniti cu o solutie la problema. Este usor sa aratam cu degetul, atata timp cat eu nu fac nimic…problema Colterm e veche, exista si cand ati fost consilier cu ceva timp in urma si ..uauuu,  o descoperim din nou, azi, cand din nou sunteti consilier.

Lasă un răspuns