Consilierii timișeni semnalează că unii oameni părăsesc convoaiele la intrarea în ţară, în Cenad

Vama Cenad

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, spune că va sesiza Poliţia şi Jandarmeria cu privire la faptul că unii cetăţeni părăsesc convoaiele ce intră pe la Vama Cenad, pentru schimb valutar şi cumpărături, în timp ce ei pot fi purtători de Covid 19.

Dobra a făcut anunțul după ce a fost sesizat de consilierul judeţean Viorel Matei.

“Să începem cu Vama Cenad, pe unde intră zilnic în ţară convoaie cu concetăţeni. La casele de schimb valutar din comuna Cenad, din aceste convoaie se coboară pentru schimbarea banilor. Nu este normal ca aceşti cetăţeni să coboare în centrul comunei pentru schimbul valutar, să facă cumpărături”, a sesizat Viorel Matei.

Călin Dobra a răspuns că la nivelul judeţului s-a constituit un grup de comandă judeţeană, sub coordonarea ISU şi a departamentului naţional.

“În privinţa convoaielor, voi lua legătura cu Inspectoratul de Poliţie şi cu cel de Jandarmi care au obligaţia de a însoţi aceste convoaie până la ieşirea lor din judeţul Timiş. Voi verifica afirmaţiile dumneavoastră şi vom lua măsuri. Noi în acest moment mai avem un singur punct de intrare în ţară, pe la Cenad, pe partea cu Serbia fiind închise. Dar de la intrarea în ţară pe la Cenad, convoaiele mai trebuie să străbată un traseu până se ajunge la ‘culoarul verde’. Totul este sub controlul Poliţiei Timiş şi al Jandarmeriei Timiş, ceea ce ne conferă siguranţa că aceşti cetăţeni ajung în judeţele lor de domiciliu şi nu rămân pe raza judeţului Timiş”, a precizat Călin Dobra.

 

foto arhiva

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Consilierii timișeni semnalează că unii oameni părăsesc convoaiele la intrarea în ţară, în Cenad

  1. Sa ia masuri autoritățile,dar sa le i a acum,nu mai tîrziu,sau cînd va fi mai tîrziu,cînd se va împrăștie acest virus,de ce nu închide primarul aceste schimburi valutare si atunci nu se va mai opri nimeni,măsuri trebuie luate de autorități acum,altfel va fi degeaba.

  2. Din câte știm noi cei din Cenad, toate casele de schimb valutar din localitate sunt proprietatea d-lui Viorel Matei.
    Casele de schimb sunt „blindate” cu geam antiglonț, clientul vorbește la microfon cu angajatul casei.

Lasă un răspuns