Consilierii școlari vor fi degrevați de norma de predare la clasă, păstrându-și statutul de cadru didactic

Consilierii școlari vor fi degrevați de norma de predare la clasă, păstrându-și statutul de cadru didactic

Consilierii școlari vor fi degrevați de norma de predare la clasă, păstrându-și statutul de cadru didactic

Prevederile noii Legi a învățământului preuniversitar, atât de intens discutată în aceste zile, i-au pus pe jar pe o parte dintre actanții din educație. Mai mulți reprezentanți ai consilierilor școlari au fost prezenți, în aceste zile, la București, pentru a clarifica o serie de aspecte ce țin de activitatea lor, enunțate în proiectul actului normativ supus dezbaterii publice.

CITEȘTE ȘI: Proiectul noii legi a învățământului, scris cu 10.000 de experți care… nu predau în preuniversitar. La nivelul județului Timiș, președinții sindicatelor anunță că se află în plin proces de centralizare a amendamentelor la lege trimise pe e-mail de membrii lor

Ministrul educației Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că, după intrarea în vigoare a noii legi, consilierul școlar va fi angajat al școlii, și nu al CJRAE, cum e acum, statul său rămânând același, respectiv de profesor (profesor consilier școlar). În plus, acesta va fi degrevat de norma de predare la clasă, urmând a se dedica exclusiv activității de consiliere.

Centrele județene de resurse și asistență educațională vor fi reorganizate, potrivit noii legi, ca structuri în cadrul direcțiilor județene de învățământ preuniversitar (actualele inspectorate școlare).

Mai mult decât atât, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, Sorin Cîmpeanu a promis 10.000 de posturi de consilieri școlari în anul 2027:

” În anul 2027, trebuie să avem 10.000 de consilieri școlari în școlile din România!

În prezent sunt puțin peste 3.000 de consilieri școlari în toată România (3.138 de consilieri școlari). Sunt situații în care un singur consilier școlar trebuie să asigure servicii de consiliere pentru 2.400 de elevi.

Acest lucru este în mod evident imposibil, într-o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de consiliere școlară”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *