Conducerea unui liceu din Timișoara, demisă după ce o elevă a fost agresată în școală. Marin Popescu: „Este de neimaginat atitudinea profesorilor”

Conducerea unui liceu din Timișoara, demisă după ce o elevă a fost agresată în școală. Marin Popescu: „Este de neimaginat atitudinea profesorilor”

Conducerea Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara a fost demisă, marți, după ce în presă a fost semnalat cazul unei eleve cu nevoi speciale agresată de alte colege în timpul orelor. Fapta s-a petrecut luni, într-unul dintre laboratoarele de practică ale liceului, după ce profesorul de clasă a fost chemat de directoarea instituției, Andreea Muntean, pentru a-i preda niște documente, lăsându-i nesupravegheați pe elevii dintr-o clasă de a IX-a.

Cinci dintre ei, printre care și victima, au rămas în laborator, în timp ce ceilalți au ieșit pe coridor. În tot acest răstimp, tânăra a devenit ținta atacurilor verbale și fizice din partea a două colege. Fapta a fost filmată de unul dintre cei trei tineri care au asistat la întreaga scenă, fără ca vreunul dintre ei să intervină.

La întoarcerea în laborator, profesorul nu a observat nimic deosebit și nici nu a fost informat despre incident. Nu a aflat nici directoarea liceului, decât spre seară, din presă, însă nu a anunțat nici poliția, nici inspectoratul.

Conducerea ISJ Timiș a trimis marți o echipă de inspectori la unitatea școlară, pentru a cerceta împrejurările în care s-a petrecut fapta. Ancheta va continua și zilele următoare. În paralel, s-a autosesizat și poliția, care a deschis un dosar penal în acest caz.

CITEȘTE ȘI: Pentru că nu a plătit o factură restantă la constructor, un bărbat și-a găsit casa demolată când s-a întors din concediu

Inspectorul școlar general Marin Popescu a declarat că astfel de incidente sunt imposibil de tolerat și că intenționează să demareze o serie de acțiuni punctuale pentru a eficientiza măsurile ce pot fi luate pentru combaterea bullying-ului în școli.

”Este de neimaginat atitudinea profesorilor, să fie atât de dezinteresați de ceea ce se întâmplă în școală, și lipsa lor de reacție! Am demis conducerea liceului, pentru că nu a existat prioritate față de securitatea elevilor și a fenomenului de violență. Vom trimite o echipă de psihologi acolo, pentru a pune în aplicare un plan de consiliere. Pentru mâine (miercuri – n.r.), am convocat Comisia județeană antiviolență, iar poimâine (joi) voi avea o discuție cu directorii unităților de învățământ din județ pe tema bullying-ului”, a adăugat Marin Popescu.

Foto: news.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns