Conducerea Primăriei Timișoara și aleșii locali vor fi obligați să-și publice diplomele de studii și dovada domiciliului

Noua organigramă din Primăria Timișoara, un alt exercițiu de marketing?

Conducerea Primăriei Timișoara și aleșii locali vor fi obligați să-și publice diplomele de studii și dovada domiciliului, după ce în plenul consiliului local au fost aprobate două hotărâri în acest sens. Deși proiectele au fost votate de majoritatea consilierilor locali, ele nu au primit viza de legalitate din partea secretarului general al primăriei.

Adoptarea celor două proiecte, cu 14 voturi „pentru”, a stârnit o furtună politică. Toate partidele au votat ca diplomele și domiciliul să fie la vedere, cu excepția celor 12 consilieri ai USR PLUS care s-au opus proiectelor de transparență  inițiate de consilierul Pro România Marius Craina.

USR PLUS a reacționat vehement în urma acestui vot care face și mai șubredă coaliția de guvernare locală și a remis imediat un comunicat de presă în care condamnă decizia aleșilor locali.

”Consilierii PNL, PSD și Pro România au votat în ședința Consiliului Local din data de 13.07. 2021 un proiect de hotărâre care are un singur obiectiv: o vânătoare de vrăjitoare împotriva primarului Timișoarei Dominic Fritz. Hotărârea obligă Primăria Timișoara să publice copiile actelor de identitate ale consilierilor locali, primar, viceprimari și personal cu funcții de conducere, pentru a se demonstra că aceștia au domiciliul în Timișoara. Consilierii locali ai USRPLUS au arătat că acest proiect este ilegal și neconstituțional”, se arată în comunicatul în care primarul Dominic Fritz susține că e vorba de o luptă politică: ˝Nu este vorba despre transparență, ci despre un război politic penibil al unor persoane care nu pot accepta că timișorenii au făcut o alegere”.

Decizia consilierilor, dublată de reacția plină de furie a primarului, sporesc controversele legate de domiciliul lui Dominic Fritz, în privința căruia unii susțin că nu i-ar fi permis să candideze la primărie, fapt pentru care au fost sesizate organele penale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Conducerea Primăriei Timișoara și aleșii locali vor fi obligați să-și publice diplomele de studii și dovada domiciliului

 1. Hat, desteptii …au mintit si aici ?
  Sa le vedem, normal, sa stim si noi ce hram poarta.
  usr-istii astia au ceva cu studiile si cu domiciliul ?
  Sunt buni doar …pe…site-uri de socializare ?
  Mai greu cu scoala ?
  Hm….

  1. pai despre fritz se stia ca are scoala canci…da’ e tare in condus coruri gospel. asta ati votat acu’ vb suedezului mje!

 2. Excelentă e inițiativa propusă și votată de cele trei partide ce reprezintă spectre politice diferite, însă toate trei formațiunile ținând seama de legea privind obligativitatea de a oferi informații de interes public, în caz contrar putând fi solicitată soluționarea în justiție. De ce se împotrivesc cu înverșunare acestei solicitări NUMAI consilierii locali ai USR-PLUS? Să fie vreo temere în legătură cu niscaiva coțcării la alegerile locale din 27 septembrie 2020 din Timișoara? Fiindcă e limpede că USR-PLUS (care răcnea de zor că vrea politică transparentă și fără penali în funcții publice) se dă de ceasul morții să desființeze în zilele imediat următoare SIIJ ajunge în fața justiției fraudatorii alegerilor locale de la SECTORUL I bucureștean. 

Lasă un răspuns