Conducerea ISJ Timiș face un apel către personalul din învățământ să se vaccineze

Conducerea ISJ Timiș face un apel către personalul din învățământ să se vaccineze

Aproximativ 63 la sută dintre profesorii care predau în unitățile de învățământ din Timiș s-au vaccinat, un procent prea mic, în opinia inspectorului școlar general Marin Popescu:

”Ritmul vaccinării este lent, ne-am fi dorit să ajungem la un procent de 70 la sută”, a afirmat acesta, comparând cifrele înregistrate la debutul perioadei de vaccinare, când procentul dascălilor vaccinați era de aproximativ 50 la sută.

”Este o chestiune care ține de perspectiva personală, dar, în același timp, trebuie să recunoaștem că sunt mulți profesori pentru care nu există respect față de comunitatea educațională în primul rând și față de comunitatea în care trăim.

Ca urmare, îi invit pe colegii noștri să se vaccineze. Chiar dacă suntem în vacanță, avem posibilitatea de a vaccina prin echipe mobile la nivelul județului dacă există solicitări din partea unităților de învățământ”, a subliniat inspectorul școlar general Marin Popescu.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz: Azi trebuie pornită căldura și suntem în discuții cu furnizorii. Nu mai putem sta cu spitalele încă o noapte în frig / Video

Procentul este și mai mic în ceea ce privește personalul didactic auxiliar și nedidactic din școlile și grădinițele timișene. Datele oficiale arată că 51 la sută din această categorie de angajați s-a vaccinat împotriva COVID-19.
În ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 din zona învățământului preuniversitar, la nivelul județului Timiș 363 de elevi și 115 profesori figurează ca fiind infectați cu acest virus.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns