Condiții bune de schi în Straja, Parâng și Râușor

Condiții bune de schi în Straja, Parâng și Râușor

Condiții bune de schi în Straja, Parâng și Râușor

Pârtiile din staţiunile montane Straja, Parâng şi Râuşor se prezintă în condiţii bune pentru schi la acest sfârşit de săptămână, stratul de zăpadă pregătită cu ratracul fiind cuprins între 20 şi 50 de centimetri, potrivit aprecierilor salvamontiştilor şi cabanierilor din aceste zone.

În staţiunea Straja se schiază în condiţii foarte bune, stratul de zăpadă pe pârtii având o grosime de circa o jumătate de metru, însă numărul turiştilor a scăzut, comparativ cu perioada de iarnă.

CITEȘTE ȘI: Primăria restructurează, STPT plătește

„Toate pârtiile sunt funcţionale, cu excepţia celei de sub telegondolă. Vremea este bună şi se anunţă ninsori la acest sfârşit de săptămână. Iubitorii sporturilor de iarnă vor putea participa la un concurs de schi ce se va organiza în Pasul Vâlcan”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, coordonatorul Şcolii de schi din Straja, Marius Fodoran.

O situaţie relativ similară se poate regăsi şi în staţiunea Parâng, unde se schiază pe Pârtia B şi pe cea de sub telescaun.

„Zăpada are o grosime de circa 50 de centimetri. Este puţin mai moale spre prânz, dar noaptea îngheaţă. Sunt aşteptate precipitaţii la acest sfârşit de săptămână”, a precizat şeful Salvamont Petroşani-Parâng, Remus Popescu.

El a avertizat asupra riscului de avalanşă la altitudini mai mari de 1.800 de metri, pe feţele sud-vestice, dar şi pe văi unde zăpada poate pleca de pe cornişe.

În staţiunea Râuşor, din Retezat, stratul de zăpadă este cuprins între 20 şi 30 de centimetri, pe pârtie.

„Se poate schia în condiţii bune, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale”, a spus şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Iubitorii schiului pot lua parte, sâmbătă, la concursul „Cupa Râuşor”, începând cu ora 10,00.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *