Primăria restructurează, STPT plătește

Primăria restructurează, STPT plătește

Primăria restructurează, STPT plătește

Societatea de Transport Public Timișoara intră, oficial, în restructurare, conform unui plan pe 7 ani, votat în ultimul plen al Consiliului Local. STPT e reușit să achite recent 46 de milioane de lei din datoriile restante.

Pe lângă achitarea datoriilor, urmează restructurări de personal dar și eficientizarea sistemului de transport printr-un proiect de digitalizare și de modernizare a flotei de transport.

Agenția Națională de Administrare Fiscală va stinge o parte din datoriile istorice ale companiei. “ANAF va șterge peste 40 de milioane de lei din datoriile istorice ale STPT iar o sumă de 41 de milioane de lei va fi reeșealonată timp de 7 ani ”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Analize gratuite în România pentru o boală care afectează 700 de milioane de oameni. Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Mai exact, societatea de transport în comun nu scapă de problemele financiare cu care se confruntă, ci agonia datoriilor se prelungește. Printr-un așa-zis “plan de restructurare a datoriilor” către ANAF, întocmit de către o firmă de specialitate, primăria încearcă, de fapt, să evite intrarea în insolvență a STPT.

Cine își va asuma însă restructurarea financiară, concedierile și îmbunătățirea flotei de vehicule? “Acum mingea este în curtea STPT și mă aștept ca, împreună cu subvențiile care vin în continuare din partea pirmăriei, să repună transportul în comun din Timișoara, pe picioare”, a mai declarat Fritz.

În ceea ce privește plata datoriile restante – cele 41 de milioane reeșalonate pentru următorii șapte ani – la început plățile vor fi mai mici, dar mărimea ratelor va crește anual, pe prezumția că reorganizarea va face ca STPT să își revină financiar.

Planul de restructurare privește schimbarea organigramei și reducerea personalului administrativ, dar și creșterea numărului de angajați pe partea operativă, adică șoferi, vatmani și personal tehnic, în jur de 150 de personae.

Planul vine la pachet cu mai multe măsuri, printre care se numără informatizarea companiei printr-un sistem care va integra toate fluxurile operaționale și contabile, monitorizarea consumului de combustibil pentru vehicule, monitorizarea mijloacelor de transport printr-un sistem GPS modern.

O altă măsură este implementarea unui nou sistem de e-ticketing, pentru care primăria a câștigat recent o finanțare de 1,3 milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Noul sistem, odată implementat, va permite monitorizarea încasărilor în timp real și verificarea numărului de călători din fiecare mijloc de transport.

Planul de restructurare se aplică pe o perioadă de 7 ani pentru restructurarea datoriilor fiscale. Implementarea măsurilor aferente restructurării operaționale se va realiza într-un termen de 3 ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Primăria restructurează, STPT plătește

  1. Luati banii multi de la beizadelele de directori care au saracit STPT.
    Aceste beizadele au fost numite prin trafic de influenta de fostul edil. Ex: fii primarilor din Lovrin,Sandra, etc.
    Nu numai pe salarii grase dar si JEEP.uri scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *