Concursuri pentru elevi, lansate de Facultatea de Muzică și Teatru

Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul UVT anunță lansarea a două noi concursuri de interpretare, concepute într-un format de desfășurare online. Primul dintre ele este Concursul Național Muzică Tradițională, interpretare instrumentală și vocală, dedicat elevilor de liceu (liceu vocațional, liceu cu profil uman, școală populară de arte) din clasele XI-a și XII-a, aflat la prima ediție, a cărui desfășurare va avea loc între 12 și 16 aprilie.

CITEȘTE ȘI: Furtul de identitate în mediul virtual este infracțiune

Categoriile deschise pentru desfășurarea concursului sunt: cânt popular – muzică tradițională și interpretare instrumentală (instrumente cu coarde cu arcuș – vioară, braci, contrabas; instrumente cu coarde lovite – țambal; instrumente de suflat din alamă, din lemn cu ancie, tradiționale cu dop, nai, cimpoi; instrumente cu clape: acordeon solo).

Încrierea candidaților se va realiza prin trimiterea înregistrării și a formularului de înscriere pe adresa de e-mail: [email protected], cu mențiunea că filmarea candidatului va avea loc în mod obligatoriu cu un costum popular din zona de proveniență.

Termenul limită de înscriere este 8 aprilie. Detaliile concursului se află prezentate pe pagina https://fmt.uvt.ro/concurs-muzica-traditionala/. Concursul național de flaut „inSuflu” se adresează, de asemenea, elevilor de liceu și este structurat pe două categorii: Categoria A (clasele XI-XII), Categoria B (clasele IX-X). Tinerii flautiști din clasele IX-XII sunt invitați să se înscrie în concurs prin trimiterea unei înregistrări din repertoriul impus pentru fiecare categorie, prin transfer, la adresa [email protected], până la data de 5 martie. Detaliile repertoriale și ale premiilor se află prezentate pe pagina https://fmt.uvt.ro/insuflu/.

Juriul, format din personalități cu recunoaștere internațională, va aprecia cunoașterea solidă a textului muzical, maturitatea artistică, calitățile tehnice și sonore ale fiecărui candidat și va acorda premiile conform acestor criterii, transmit reprezentanții UVT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns