Concurs unic în ţară, la un liceu din Timişoara

Ileana Silveanu

La Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon” din Timişoara va avea loc luni, 26 februarie, un concurs inter-elevi unic în ţară, având drept temă „Cunoaşterea trecutului istoric al Banatului între anii 1945-1989”.

„Profesoara de istorie Alina Macavei şi prof. Radu Iancu-Burcea, directorul adjunct al acestei prestigioase instituţii de învăţământ din urbea de pe Bega, au hotărât să iniţieze această competiţie prin intermediul căreia tinerii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a sunt stimulaţi să aprofundeze un domeniu aparte, despre care noua generaţie ştie, în general, prea puţine lucruri.

Proba scrisă se va desfăşura luni, urmând ca în 5 martie să aibă loc finala, susţinută oral, dar şi festivitatea de premiere a celor mai buni concurenţi. În cadrul acesteia se va lansa şi distincţia specială <<Ileana Silveanu>>, pe care o voi acorda eu însămi aceluia sau aceleia care va dovedi că posedă cele mai temeinice cunoştinţe despre istoria recentă a Banatului, un subiect asupra căruia am întreprins ample cercetări”, ne spune prof. dr. Ileana Silveanu (foto), autoarea seriei de volume „Cărările Speranţei. Destine ale rezistenţei anticomuniste din Banat”, cărţi-document de mare însemnătate pentru toți cei ce doresc să afle mai multe despre trecutul recent al părții noastre de țară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Concurs unic în ţară, la un liceu din Timişoara

  1. În sfârşit!Suntem pe drumul cel bun.Doamne ajută!Copiii noştri trebuie învăţaţi,educaţi de mici,ce sunt,unde s-au născut şi ce a reprezentat Banatul în decursul timpului,a istoriei regionale europene.Sănătate şi putere de muncă tuturor istoricilor,profesorilor care promovează istoria Banatului.Au trecut atâta amar de ani…Istoria Banatului a fost intenţionat omisă.Dar să nu uităm Ardealul care este în aceiaşi situaţie din punct de vedere al istoriei regionale.

  2. Sorin Chira, ma bucur de bucuria dvs., dar astfel de ,,porniri” au mai fost si s-au stins ca sa nu spun ca au esuat lamentabil. Cand se va vorbi din perspectiva neutra despre intreg Banatul ma voi bucura alaturi de dvs. Nu cred insa ca voi apuca acele vremuri, asa cum nu cred ca vor apuca nici cei ce acum sunt adolescenti. Nu ma refer doar la istoria predata in Romania ci inclusiv la cea predata in Serbia si Ungaria fiindca eu cred ca niciunde nu se vorbeste detasat si despre tot ceea ce a fost, omitand fiecare ceea ce i-ar putea fi in defavoare.

Lasă un răspuns