Concurs național de fizică, dotat cu premii atractive pentru liceeni, organizat de Facultatea de Fizică din Timișoara

Concurs național de fizică, dotat cu premii atractive pentru liceeni, organizat de Facultatea de Fizică din Timișoara

Concurs național de fizică cu premii atractive pentru liceeni, organizat de Facultatea de Fizică din Timișoara în patru centre din țară

Pe 23 martie, va avea loc cea de-a XXI-a ediție a Concursului Național de Fizică ”Constantin Sălceanu”, organizat de Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara.

Concursul, dedicat elevilor de liceu pasionați de fizică, indiferent de profil, se va desfășura în patru centre din țară, de la ora 10:

1. Universitatea de Vest din Timișoara ( în intervalul 9:00 – 9:15, va avea loc festivitatea de deschidere în prezența elevilor și a profesorilor însoțitori, iar între 9:15 – 9:30, participanții vor fi conduși în sălile de concurs);

2. Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Reșița (accesul elevilor participanți în sălile de concurs se va face între 9:00 și 9:30);

3. Colegiul Național ”Gheorghe Țițeica” din Drobeta-Turnu Severin (9:00 – 9:30: accesul elevilor participanți în sălile de concurs);

4. Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu (9:00 – 9:30: accesul elevilor participanți în sălile de concurs).

Înscrierile se fac în perioada 1-20 martie 2024, pe link-ul http://quasar.physics.uvt.ro/salceanu/inscriere.html, care va deveni activ în acest interval. În urma validării înscrierii, fiecare candidat va primi prin e-mail un cod unic care va fi trecut de către acesta pe foile de concurs ce conțin rezolvările subiectelor. Accesul participanților în sălile de concurs se va face pe baza cărții de identitate.

Concursul constă într-o probă scrisă cu durata de trei ore, ce va cuprinde probleme de fizică și întrebări teoretice din programa pentru susținerea examenului de bacalaureat la disciplina fizică. Sunt obligatorii toate subiectele din două arii tematice, la alegere, din următoarele patru: (A) Mecanică, (B) Elemente de termodinamică, (C) Producerea și utilizarea curentului continuu, respectiv (D) Optică.

În funcție de rezultate, participanților li se vor acorda premii, mențiuni și diplome de participare. Primii 25 de elevi în ordinea descrescătoare a punctajului total obținut la concurs pot participa la tabăra de primăvară „Spring Physics Camp” de la Gărâna, organizată gratuit de Facultatea de Fizică în parteneriat cu Filiala Timișoara a Societății Române de Fizică.

CITEȘTE ȘI: Ambiția iubitei șefului de cabinet al lui Dominic Fritz de a avea și o funcție politică de conducere o poate costa jobul din primărie

Participanții care obțin minim 60 de puncte pot beneficia de echivalarea componentei N=10 în formula de calcul a mediei generale de admitere la Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, iar cei care obțin premiile 1, 2, 3 sau mențiune beneficiază de scutirea plății taxei de înscriere și înmatriculare percepută în cadrul procesului de admitere la această facultate.

Regulamentul concursului, tematica, precum și alte informații legate de această competiție pot fi consultate accesând: http://quasar.physics.uvt.ro/salceanu/?fbclid=IwAR1tpbgTID55yVqdDaC9Lq7tFC6RJ5wDN_XtBfiMRIVX7G0UJTNSzh0zv-0.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *