Concentraţia în aer a polenului de ambrozie a atins valori îngrijorătoare în Timişoara! Ce spune medicul Carmen Bunu Panaitescu

ambrozie5

Persoanele cu alergie la ambrozie trebuie să aibă foarte multă grijă în această perioadă. Concentraţia în aer a polenului de ambrozie a atins valori îngrijorătoare şi se va menţine mult peste valorile de risc până la sfârşitul lunii septembrie.

În acest context, este foarte important ca persoanele cu alergie la ambrozie să înceapă tratamentul încă de la primele simptome manifestate. În general, acestea constă în strănut, prurit nazal şi ocular, senzaţii de înfundare a nasului, la care se adaugă, pentru formele severe, tuse, simptome de astm şi de lipsă de aer. Copiii şi femeile însărcinate reprezintă categoriile de mare risc, pentru care există un număr limitat de medicamentaţie.

„Toată populaţia trebuie avertizată cu privire la creşterea concentraţiei de polen de ambrozie, pentru că numărul persoanelor cu sensibilitate la ambrozie este în continuă creştere. Practic, peste 60 la sută dintre persoanele alergice au sensibilitate la problemele de ambrozie. O boală care afectează atât de multe persoane nu poate fi combătută decât printr-un efort comun, al medicilor, autorităţilor şi cetăţenilor. Trebuie identificate toate terenurile cu ambrozie, pentru a fi curăţate din timp”, a  declarat prof. dr. Carmen Bunu Panaitescu, specialist în alergologie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns