Comunitatea locală, unită și prin cultură

Capitala Culturala

Asociaţia „Timişoara Capitală Culturală Europeană” marchează anul Centenarului Marii Uniri prin organizarea concursului de proiecte „Memoriile Cetății”.

Proiectul are ca scop generarea de soluții arhitecturale temporare care urmează să fie amplasate pe o perioada de zece zile în zece cartiere din Timișoara și care se vor transforma în spații de interacțiune între artiști, comunitatea locală și turiști.

Modulele vor fi construite sub forma unor instalații, pe care își vor pune amprenta creativă atât artiști profesioniști, cât și amatori – membri ai unor organizații și asociații civice din oraș. Ele vor avea menirea de a uni comunitatea locală în jurul culturii și vor deveni centrele de interes ale cartierelor, prin intervenții complementare (teatru, muzică, dans, poezie).

Structura instalațiilor trebuie să fie „reutilizabilă”, astfel încât să se poată transforma în spații de panotaj pentru evenimente culturale sau să poată fi folosită în alte scopuri practice, iar modulele vor găzdui proiecții video și vor fi transportabile, pentru a putea fi utilizate și în alte spații publice.

Proiectul câștigător va fi desemnat în 15 mai și va fi premiat cu suma de 5.000 de euro. Înscrierea la concurs este gratuită și se poate face până în 7 mai, iar regulamentul concursului și documentația tehnică pot fi descărcate la link-ul https://goo.gl/5Eg4xa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns