Comunicat de presă – Schimb internaţional de tineri în cadrul Proiectului Erasmus+ „I act, do you?”

gal banat vest 2

Asociația „Grup de Acțiune Locală Banat-Vest, în parteneriat cu asociațiile: Active Bulgarian Society (Bulgaria), United Societies of Balkans Astiki Etaireia (Grecia), Asociația TAVO EUROPA (Lituania), Regional Roma Educational Youth Association (Macedonia de Nord) și Noored Uhiskonna Heaks (Estonia) derulează, în perioada mai 2019-ianuarie 2020, proiectul intitulat „I act, do you?”, finanțat prin Programul European Erasmus+.

În cadrul proiectului, 48 de tineri din România, Bulgaria, Grecia, Lituania, Macedonia și Estonia vor participa, în perioada 01-10 octombrie 2019, la schimbul internațional de tineri intitulat „I act, do you?” organizat în Tabăra Marabu, din sat Milcoveni, comuna Berliște, jud. Caraș-Severin. În urma participării la schimb aceștia vor conştientiza cât de importantă este creșterea receptivității și responsabilității aleșilor locali și a autorităților publice în relația cu cetățenii și organizațiile non-guvernamentale. Din România vor participa tineri cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani cu domiciliul în localitățile: Jimbolia, Comloșu Mic, Comloșu Mare, și Bulgăruș, localități aparținătoare teritoriului Banat-Vest.

Erasmus+ este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport în Europa. Programul Erasmus+ îi ajută pe tineri să îşi dezvolte competenţe şi să îşi crească şansele de angajare, oferindu-le oportunitatea de a participa în proiecte europene de învăţare. Le oferă ocazia de a descoperi noi culturi şi de a simţi că aparţin Europei. Mai mult, organizaţiile implicate pot dezvolta abordări noi şi inovatoare pentru învăţare şi pot coopera cu organizaţii din alte ţări şi schimba bune practici. Programul va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată va finanța parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi.

Asociaţia „GRUP DE ACŢIUNE LOCALĂ BANAT-VEST” (GAL Banat-Vest) este o persoană juridică de drept privat, cu scop nepatrimonial, independentă, apolitică, constituită cu scopul implementării LEADER din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) în teritoriul asociaţiei, respectiv orașul Jimbolia și comunele: Comloșu Mare, Lenauheim, Gottlob, Otelec, Uivar, Săcălaz, Cenei, Checea, Cărpiniș, Iecea Mare, județul Timiș. Scopul Asociaţiei îl reprezintă dezvoltarea zonei din care fac parte localităţile cuprinse în prezenta Asociaţie prin elaborarea şi implementarea unei Strategii integrate de Dezvoltare Locală (SDL), prin gestionarea fondurilor europene nerambursabile în sensul creşterii competitivităţii economice şi administrative, a îmbunătăţirii mediului şi spaţiului rural, şi, implicit, a creşterii calităţii vieţii şi diversificării activităţilor economice din teritoriul reprezentat de asociație.

Asociația “Grup de Acțiune Locală Banat-Vest”, Jimbolia, Str. Ștefan cel Mare, nr.9, Jud. Timiș

Tel: 0256 360078, e-mail: [email protected], www.galbanatvest.ro, Facebook: Grup de Acțiune Locală Banat-Vest

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.