Comunicat de presă – Împreună putem învinge cancerul

Comunicat de presă - Împreună putem învinge cancerul

Comunicat de presă – Împreună putem învinge cancerul

Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, Centrul de Sănătate Kladovo şi Centrul de Sănătate Veliko Gradište anunță lansarea proiectului „Împreună învingem cancerul – Together we can beat cancer”.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 4,249,414.70 euro prin Programul Interreg IPA România-Serbia, Apelul pentru proiecte de importanță strategică și infrastructură mare (SIPs & LIPs), Prioritatea 2 – Dezvoltare economică și socială, Obiectiv specific 2.2 – Asigurarea accesului egal la îngrijirea sănătății și promovarea rezilienței sistemelor de sănătate, inclusiv asistența primară, și promovarea tranziției de la îngrijirea instituțională la îngrijirea bazată pe familie și pe comunitate.

 

Obiectivele proiectului:

  1. Îmbunătățirea infrastructurii sanitare pentru diagnosticul și tratamentul cancerului a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, Centrului de Sănătate Kladovo și Centrului de Sănătate Veliko Gradište.
  2. Îmbunătățirea accesului populației din regiunea de frontieră româno-sârbă la servicii medicale de calitate pentru diagnosticarea precoce a cancerului și la metode inovatoare de tratare a bolilor canceroase.

 

Rezultate preconizate:

–           Achiziționarea de echipamente medicale pentru cei patru parteneri de proiect.

–           Două centre regionale de oncologie vor fi înființate la Timișoara și la Kladovo, care vor trata și pacienții trimiși de la celelalte instituții medicale partenere din proiect.

–           2000 de persoane vor beneficia de noi tehnologii de diagnostic și tratament al cancerului pe perioada de implementare a proiectului.

–           Se vor organiza 6 workshopuri comune privind noile tehnologii în diagnosticul și tratamentul bolilor oncologice.

–           Se va dezvolta o platforma de e-learning și telemedicină pentru îmbunătățirea competențelor personalului medical.

–           Se va elabora un studiu privind frecvența cancerului în zona proiectului.

–           Vor fi organizate 6 forumuri pentru promovarea prevenţiei și informarea populației privind un stil de viaţă sănătos şi evitarea factorilor de risc în apariţia cancerului.

Proiectul contribuie la creșterea calității actului medical, la diversificarea serviciilor medicale oferite şi facilitarea accesului la noi servicii de sănătate ceea ce va duce pe termen lung la scăderea ratei mortalității prin cancer în regiunea vizată de proiect.

 

Persoana de contact:

Dr. Oprea Maria Olimpia

Coordonator medical proiect

E-mail: [email protected], Tel: 0723374323

CITEȘTE ȘI: Elevi din Timișoara, premiați la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română pentru minorități


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *