Comuna din România unde casele nelocuite ar putea intra gratuit în posesia familiilor tinere

Comuna din România unde casele nelocuite ar putea intra gratuit în posesia familiilor tinere

Comuna din România unde casele nelocuite ar putea intra gratuit în posesia familiilor tinere

Un primar din judeţul Botoşani intenţionează să cumpere toate casele abandonate de pe raza comunei, pe care, ulterior, să le pună la dispoziţia familiilor tinere cu mulţi copii.

Primarul comunei Drăguşeni, Eugen Nechita, a declarat, miercuri, pentru agerpres.ro, că într-o primă etapă a inventariat 16 imobile care sunt nelocuite de mai mult timp şi a demarat discuţii cu proprietarii pentru a le vinde administraţiei locale.

Prima casă a fost deja cumpărată de primărie

Prima casă a fost deja cumpărată, iar în bugetul local mai sunt bani pentru încă o locuinţă. Primarul din Drăguşeni vrea ca toate casele cumpărate să dispună de terenuri care să le permită familiilor care vor locui în ele să se gospodărească.

CITEȘTE ȘI: Tragedie în Timiș! Bărbat mort după ce a căzut de la 30 de metri

„Am trecut şi noi la achiziţia de case sociale. Am cumpărat anul acesta prima casă socială, dar deja am dat-o la o familie cu mulţi copii.

Vom continua în limita bugetului. Noi le dăm aşa cum le cumpărăm. Nu facem nicio modernizare.

Dacă este necesar să facem unele reparaţii, le facem cu oamenii care sunt în cadrul primăriei, că noi avem o echipă de muncitori necalificaţi, care poate face o igienizare”, a afirmat Nechita.

Primarul susţine că prin această metodă rezolvă două probleme ale comunităţii, una legată de susţinerea tinerilor care nu au locuinţă, iar a doua legată de salvarea de la degradare a imobilelor nelocuite.

Punerea la dispoziţia familiilor tinere a imobilelor cumpărate de administraţia locală din Drăguşeni are loc în baza unor anchete sociale derulate de funcţionarii primăriei, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *