Compensarea prețurilor la benzină și motorină. Analist: „Să primești un ajutor de 0,5 lei înseamnă cel puțin batjocură”

Compensarea prețurilor la benzină și motorină. Analist: "Să primești un ajutor de 0,5 lei înseamnă cel puțin batjocură"

Compensarea prețurilor la benzină și motorină. Analist: „Să primești un ajutor de 0,5 lei înseamnă cel puțin batjocură”

Se iau primele măsuri după scumpirea continuă a combustibililor. Guvernul va compensa parţial preţul carburanţilor timp de trei luni. Este varianta agreată de Coaliţie si anunţată de premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, într-o discuţie informală cu jurnaliştii. Care va fi reducerea la pompă încă nu ştim. Abia astăzi vor fi anunţate toate detaliile, conform observatornews.ro.

CITEȘTE ȘI: Audi construieşte o fabrică de motoare pentru maşini electrice în Ungaria. Guvernul susţine investiţia, ce va crea 500 de locuri de muncă

Adrian Negrescu, analist economic: 0,5 lei pentru fiecare litru de carburant înseamnă foarte puțin, raportat la dimensiunea prețului. Daca statul va alege aceeași soluție de plată ca în cazul celor care distribuie energie și gaze, acolo unde nu le-a plătit compensările, s-ar putea să ne trezim într-o situație și mai gravă. Când te costă benzina 9,3 lei pe litru, să primești un ajutor de 0,5 lei înseamnă cel puțin batjocură, dacă nu o nepăsare raportată la dimensiunea problemei.

CITEȘTE ȘI: Franța trece printr-un nou val de Covid. Anunț îngrijorător făcut de șeful vaccinării din Hexagon

Deocamdată, suma nu a fost anunţată. Banii necesari ar veni din surplusul de încasări la buget în urma creşterii explozive a preţurilor, dar şi de la companii. Numai în acest an, statul a câștigat în plus 600 milioane de euro din scumpirea benzinei și a motorinei. Măsura agreată de Coaliţie va fi prezentată joi, după şedinţa de Guvern.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *