Franța trece printr-un nou val de Covid. Anunț îngrijorător făcut de șeful vaccinării din Hexagon

Franța trece printr-un nou val de Covid. Anunț îngrijorător făcut de șeful vaccinării din Hexagon

Franța trece printr-un nou val de Covid. Anunț îngrijorător făcut de șeful vaccinării din Hexagon.

Franța se confruntă cu un nou val de infecții cu Covid-19 alimentat de noi variante ale bolii, a declarat miercuri șeful francez al vaccinării Alain Fischer, potrivit Reuters.

El a declarat la France 2 că nu există nici o îndoială că există din nou o recrudescență a pandemiei în țară, adăugând că este pentru reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție în transportul public.

CITEȘTE ȘI: Decizie de ultimă oră: Guvernul va compensa parțial prețul la pompă al carburanților timp de minimum 3 luni

Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice aproape că s-a triplat între cifra de 17.705 din 27 mai și cea de 50.402 de marți.

Cu toate acestea, media este 7 ori mai mică decât recordul de 366.179 atins la începutul anului.

Numărul persoanelor spitalizate a scăzut sâmbătă la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, de 13.876, dar a crescut cu 458 în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni. Bilanțul Covid din Franța a crescut marți cu 56 de morți în 24 de ore, ajungând la 149.162.

Alte țări europene, în special Portugalia, înregistrează, de asemenea, o creștere, din cauza a două noi subvariante Omicron BA.4 și BA.5, care, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, sunt susceptibile de a deveni dominante în regiune.

Variantele nu par să implice un risc mai mare de îmbolnăvire severă decât alte forme de Omicron, dar, întrucât sunt ceva mai infecțioase decât acestea din urmă, ar putea duce la o creștere a spitalizărilor și a deceselor, a declarat ECDC.

Tradițional, există un decalaj de două săptămâni între noile cazurile și tendințele de spitalizare.

observator.news


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns