Compartiment de fertilizare in vitro la noua maternitate de lângă Județean

maternitatea bega 2

Lângă Casa Austria va fi ridicată, din fonduri europene, o nouă maternitate, a anunțat conducerea Consiliului Județean Timiș.

„Primele imagini cu designul noii maternități, așa cum a fost gândit de proiectanți, arată că vom avea o clădire excepțională lângă Casa Austria, acolo unde va fi ridicat imobilul de patru etaje care va găzdui Maternitatea Bega.

CITEȘTE ȘI: Imagini cu un adolescent care cade pe masă, afară în frig, paralizat de drogul „zombie”, la Timișoara

Proiectul este finanțat prin fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro pe care îi avem aprobați prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria.

La Consiliul Județean Timiș avem în lucru acum studiul de fezabilitate, care trebuie predat până în luna martie, după care urmează licitația pentru proiectare și execuție.

Consider că acest proiect este unul de excepție, pe care l-am dorit și pentru care am făcut mari eforturi să îl avem aprobat deoarece ne va ajuta să rezolvăm o problemă delicată a județului Timiș.

CITEȘTE ȘI: Ger în toată țara. De mâine se întorc ninsorile în vest

Nou-născuții și mamele au tot dreptul să beneficieze de condiții europene și acest lucru l-am avut în vedere când am gândit strategia pe domeniul sănătății. Deloc de neglijat, ba chiar un obiectiv principal este faptul că în cadrul noii maternități vor fi oferite în premieră în sistemul public din vestul țării servicii de fertilizare in vitro.

Așa cum v-am obișnuit până acum, prin proiectele majore pe care le avem la consiliul județean ne gândim la viitor, ne gândim la generațiile viitoare”, a explicat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.