Comerțul stradal, luat la bani mărunți

comert stradal 1

Inspectorii sanitar-veterinari atrag atenția cetățenilor să achiziționeze produse alimentare doar din surse sigure. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat verificări în întreaga țară pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor, a cerinţelor legislaţiei Uniunii Europene și naționale aplicabile comerţului stradal cu produse de origine animală provenite din producția internă.

CITEȘTE ȘI: Fenomene extreme filmate în Marea Neagră. Trombe uriaşe pe litoral, nu departe de turişti. Video!

În perioada 12-14 iulie, au fost efectuate 1.325 de controale, dintre care 571 la micii producători, care comercializau direct către consumatorul final produsele primare de origine animală (lapte crud, ouă, carne de pasăre sau lagomorfe, miere, etc.), obținute în gospodăriile proprii, în apropiere de locul de producere sau în alte locuri neamenajate (pe trotuare, în locurile de popas, parcările auto) situate de-a lungul căilor rutiere (comerț stradal).

De asemenea, au fost verificate 754 de persoane care comercializau direct către consumatorul final alimente de origine animală (brânzeturi, produse din carne, etc.) obținute în gospodăriile proprii, în apropiere de locul de producere sau în unități de vânzare cu amănuntul, în alte locuri neamenajate (pe trotuare, în locurile de popas, parcările auto) situate de-a lungul căilor rutiere (comerț stradal).

”Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 267 de sancțiuni contravenționale în valoare de 364.700 de lei. Totodată, au fost reținute oficial 1.790 de kg produse de origine animală (brânzeturi, lapte crud, produse din carne) și 165 de ouă, comercializate în condiții neigienice, fără respectarea lanțului frigorific și a căror trasabilitate nu a putut fi demonstrată. Reamintim cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor”, au transmis reprezentanții ANSVSA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Comerțul stradal, luat la bani mărunți

  1. A fost amendata si baba care vinde seminte de dovleac prajite ca nu si-a amenajat grup sanitar corespunzator la „punctul de lucru”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *