Colterm va cere Primăriei Timişoara creșterea preţului gigacaloriei cu 17%

Colterm va cere primăriei creșterea preţului gigacaloriei cu 17%

Colterm va cere primăriei creșterea preţului gigacaloriei cu 17%

Colterm va înainta Primăriei Timișoara o adresă pentru actualizarea preţului gigacaloriei cu circa 17%. Anunțul a fost făcut de administratorul special al societăţii de termoficare Colterm, în insolvenţă, Cristian Amza, în cadrul Colegiului prefectural.

“Vom înainta, probabil săptămâna viitoare, o adresă către Primăria Timişoara, pentru actualizarea preţului, care va fi, undeva, la 17%.

Este decizia Municipiului Timişoara dacă această majorare va fi aplicată de la 1 noiembrie sau 1 decembrie, respectiv dacă va suporta municipiul Timişoara această creştere sau o va împărţi într-o formă sau alta cu abonaţii Colterm. Costurile au crescut extraordinar de mult, iar o tărăgănare a adoptării acestui nou preţ va face ca societatea să aibă şi mai mari probleme decât are acum”, a explicat Cristian Amza, conform radiotimisoara.ro.

Administratorul special al Colterm a precizat că pe componenta de combustibil pe cărbune este contractată întreaga cantitate de aproximativ 220.000 de tone, stocul fizic la CET Sud astăzi este de 52.000 de tone.

CITEȘTE ȘI: Poliția rutieră, în acțiune pe autostrăzi. 3 șoferi, prinși circulând pe sens opus

În schimb, pe componenta de gaz lipseşte în jur de o treime din necesar, din cauza penuriei de gaz pe piaţă.

“Necesarul pe tot sezonul rece, cuprins în perioada 1 noiembrie – 31 martie, este de plus minus 125.000 de megavaţi de gaz. Încercăm să identificăm variante inclusiv cu autorităţile naţionale, pentru a găsi această cantitate de gaz în piaţă”, a precizat Cristian Amza.

El a mai adăugat că furnizarea căldurii se face la parametrii corelaţi cu temperaturile exterioare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Colterm va cere Primăriei Timişoara creșterea preţului gigacaloriei cu 17%

  1. Treceți pe centrală proprie cât mai mulți, așa se vor desființa ei singuri, cum s-a desființat termoficarea locală la Bocșa! De exemplu, zilele acestea o asociație întreagă de locatari, blocul de zece etaje de pe str.Stelelor nr.6, se debranșează de la colterm. Bravo vouă Asociație de Locatari de pe str.Stelelor nr. 6!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *