Colterm primește încă 9,4 milioane lei de la Guvern

Colterm menține un stoc constant, atât la cărbune cât și la gaze naturale

Colterm primește încă 9,4 milioane lei de la Guvern.

Guvernul României alocă Timișoarei o nouă tranșă de aproape 10 milioane lei pentru achiziționarea de cărbune, care va fi folosit de către compania de termoficare.

“Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice a făcut publică lista cu sumele repartizate către bugetele locale în cadrul celei de a patra tranșe din schema de sprijin prevăzută la art. 53 din Ordonanța Guvernului nr. 36/2006 privind unele măsuri pentru funcționarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populației.

CITEȘTE ȘI: Poarta aeriană a Banatului a pierdut altitudine

Peste 100 milioane lei au fost alocați, sub diverse forme, pentru Colterm de către Guvernul României în ultimul an de zile.

Aceste sume ne obligă, ca autorități, să facem cât mai repede demersurile pentru salvarea Colterm și să nu fie bani aruncați degeaba”,  anunuțat, ieri, viceprimarul Cosmin Tabără.

Vă reamintim că 11 consilieri locali au solicitat întrunirea Consiliului Local, într-o ședință extraordinară, joi, 23 martie.2023, de la ora 17. Ordinea de zi a ședinței are un singur punct: un proiect de hotărâre privind aprobarea achitării către Compania Locală de Termoficare Colterm S.A. a sumei de 100.000.000 lei cu titlul de „Avans subvenții diferență de preț și tarif la energia termică livrată populației”, având ca destinație achiziția de certificate de gaze cu efect de seră (EUA), aferente anului 2022.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *