Colegiul Tehnic „Ion I. C. Brătianu”, o pată ruşinoasă pe obrazul Timişoarei

liceul miu

Clădirea Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu” e situată chiar în centrul Timişoarei, iar în prezent a ajuns într-o asemenea stare de degradare, încât oricine trece pe lângă aceasta poate fi şocat de imaginea pe care o are în faţa ochilor.

CITEŞTE ŞI:

Bărbat arestat pentru trafic de droguri în Arad. Cultiva cannabis în curtea casei din Nădab şi le vinde în oraş – VIDEO

Imobilul a fost ridicat în urmă cu mai bine de o sută de ani şi a adăposit iniţial o şcoală de maici. Acum, spre ruşinea celor care conduc destinele oraşului de pe malurile Begăi, bucăţi de tencuială se desprind din clădire punând în pericol trecătorii. Curtea colegiului arată de parcă ar fi fost devastată, elevii şi dascălii având toate şansele să-şi rupă picioarele în hârtoapele din asfalt.

Promisiuni deşarte

Liviu Groapă, directorul Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu”, ne-a relatat că în urmă cu un an, după multe demersuri şi solicitări depuse la Primăria Timişoara, i s-a promis că se va repara curtea unităţii de învăţământ. La scurt timp, specialiştii au venit şi au făcut măsurătorile, ba chiar au şi decapat o parte din asfaltul din curte, însă au uitat să termine lucrarea.

CITEŞTE ŞI:
Dragostea-i nebună, la Bocşa

Aşa că elevii şi cadrele didactice fac slalom printre gropile din curte. Supărat pe cei de la primărie, Liviu Groapă ne-a spus că nu mai vrea să facă nici un fel de demers pentru repararea incintei:

„Dacă aş fi lăsat, aş putea rezolva problema începând demâine. Dar nu se poate! E nevoie de un proiect, de autorizaţie… Au fost şi părinţi care m-au ameninţat că mă dau în judecată dacă elevii îşi rup picioarele în curtea şcolii…”.

CITEŞTE MAI MULTE ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE SÂMBĂTĂ, 29 august, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *