Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” intră în reparaţii

Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” are nevoie urgentă de lucrări de reabilitare. Clădirea situată în centrul Timişoarei a ajuns într-o stare avansată de degradare. Tencuiala se desprinde de pe pereţii exteriori, fiind un adevărat pericol atât pentru elevi, cât şi pentru pietoni.

În iernile trecute, din cauză că ferestrele foarte vechi nu erau etanşe, conducerea şcolii a decis să pună pături pentru a împiedica pătrunderea frigului. Chiar şi acoperişul a fost, la un moment dat, o problemă, în clasele de la etajul superior fiind puse ligheane pentru colectarea apei de ploaie.

A fost singura problemă „rezolvată” cu rapiditate de cei de la primărie. Directorii care s-au perindat la conducerea unităţii de învăţământ au depus tot felul de petiţii pentru ca imobilul să intre într-un program de reabilitare. Cum suma care trebuie alocată renovării clădirii era foarte mare, reabilitarea a fost mereu amânată.

Se pare că, începând de anul viitor, elevii de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” vor învăţa în altă locaţie pentru că, în cele din urmă, vor începe lucrările de renovare a colegiului.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, ne-a confirmat că doreşte ca de la anul să demareze lucrările la această şcoală. Între timp, elevii care învaţă la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” vor studia la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, o unitate care dispune de un spațiu generos.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.