Cod roşu în mai multe localităţi din vestul ţării: „Atenţie, viitură, revărsare de apă!” (video)

cod rosu 4

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de COD ROŞU, valabilă pentru localitățile Buntești, Pietroasa, Remetea, Curățele, Budureasa, Căbești din județul Bihor, marţi, între orele 9:15 – 12:00, şi prelungită ulterior până la ora 15, fenomenele vizate fiind „averse importante cantitativ care vor acumula 25…35 l/mp – în ultimele 6 ore în zonă s-au cumulat în jur de 65 l/mp, iar în ultimele 12 ore, în jur de 100 l/mp”, conform Bihoreanul.ro.

Pentru a proteja populaţia din zonă, prin sistemul Ro-Alert, a fost trimis mesajul de avertizare: „Atenție viitură, revărsare de apă! Adăpostiți-vă în zone/locuri înalte! Avertizare meteo, COD ROȘU, în data de 18.05.2021, între orele 9:15 – 12:00, se pot produce scurgeri pe versanți, torenți, pâraie, creșteri de debite cu depășirea cotei de pericol pe raza localităților Buntești, Pietroasa, Remetea, Curățele, Budureasa, Căbești”.

CITEŞTE ŞI: Accident teribil: cinci morți și doi răniți. Circulația a fost oprită și a fost chemat elicopterul SMURD (video)

Tot marţi a fost emis şi un COD ROŞU hidrologic pe afluenţi ai Crişului Repede şi Crişului Negru, în Bihor. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor avertizează că între orele 09:55 şi16:00, „ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Iad – bazin superior amonte Ac. Leșu, Drăgan – bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenți ai Crișului Repede), Crișul Negru – bazin amonte S.H. Beiuș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Beiuș – amonte confluență cu râul Valea Roșie, Valea Roșie, județele: Bihor și Cluj”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *