Cod roșu de inundații pe râul Bega. UPDATE: se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita. UPDATE 1: Intervenții ale pompierilor (foto)

Cod roșu de viituri pe râuri din vestul și sud-vestul țării

Cod roșu de inundații pe râul Bega. UPDATE: se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita. UPDATE 1: Intervenții ale pompierilor.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă pe un sector al râului Bega, pe parcursul următoarelor ore, transmite Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Un accident în laborator – concluziile unui raport al SUA despre cauza probabilă a pandemiei de Covid izbucnită în China

Astfel, până la ora 16:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce creşteri importante de debite şi de niveluri, cu depăşirea Cotelor de pericol, pe râul Bega pe sectorul S.H. Făget – S.H. Balinţ (judeţul Timiş).

Avertizarea, relatează g4media,  a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Banat şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Timiş.

UPDATE: se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita

Având în vederea revărsarea râului Bega pe o lungime de aproximativ 100 m, se acționează pentru consolidarea și înălțarea digului din zona localității Răchita.

bega 1 1

Se intervine pentru gestionarea acestei situații de urgență cu o autospecială de serviciu, două autospeciale de lucru, 2 motopompe remarcabile și 2 motopompe transportabile, 1 încărcător cu saci, 1 buldoexcavator, cu un efectiv de 27 pompieri.

bega 2 2

De asemenea, a fost dislocată o autospecială de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului Lugoj.

bega 3 1

În sprijin intervin 6 voluntari din cadrul Primăriei Dumbrava.

bega 4 1

 

UPDATE 1: Intervenții ale pompierilor

Pompierii din cadrul Detașamentului Lugoj și Stației Făget au fost solicitați să intervină, până la ora prânzului, pentru:

➡ evacuarea apei din 9 gospodării în comuna Răchita;

▶ evacuarea apei din 9 curți în orașul Făget și dintr-un adăpost de animale;

➡ degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubești;

▶ evacuarea apei dintr-o curte și salvarea unui câine blocat în apă, în comuna Balinț;

▶ evacuarea a 20 stupi de albine din apă, în Ohaba Lungă;

▶ degajarea apei de pe o stradă din Municipiul Lugoj;

➡ evacuarea apei dintr-o curte în localitatea Mănăștiur;

pompieri 1 2

➡ consolidarea unui dig de aproximativ 100 m, în localitatea Răchita;

pompieri 4 1

➡ evacuarea apei la un adăpost de ovine în comuna Belinț, cu un efectiv de 40 pompieri timișeni, 8 pompieri din cadrul ISU Arad și ISU Hunedoara și 6 voluntari din cadrul Primăriei Dumbrava și 23 mijloace de intervenție specifice.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *