COD ROŞU de caniculă în Arad şi Bihor, COD PORTOCALIU şi GALBEN în restul ţării – HARTA zonelor afectate

canicula3

Judeţele Bihor şi Arad au fost plasate sub cod roşu de caniculă, în timp ce alte 18 judeţe din Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi Moldova sunt miercuri sub cod portocaliu de caniculă, în aceste regiuni temperaturile ajungând la 39 de grade.

În Bucureşti şi celelalte 21 de judeţe ale ţării, a fost emis un avertisment cod galben.
cod canicula
În judeţele Arad şi Bihor se vor înregistra temperaturi maxime de 38 – 39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatură ale regiunii, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.

Directorul ANM, Ion Sandu, a atras atenţia că România va traversa o perioadă cu intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitate, dar aceste intervale nu vor fi atât de violente ca în partea de vest a Europei, unde sunt ţări sub cod roşu de o săptămână.

„Numai că trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35 – 40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că este posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă”, a spus Ion Sandu.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns