FOTO Autocar românesc, implicat într-un accident grav în Ungaria la 2 km de Vama Nădlac. UPDATE: Un român mort, şase răniţi, transportaţi la spitale

accident autocar1 1

Patru persoane au murit şi 17 sunt rănite, în urma unui accident care a avut loc miercuri dimineaţa pe autostradă, în Ungaria, cu 2 kilometri înainte de Vama Nădlac

UPDATE ora 12. Bilantul provizoriu al accidentului de la granița cu România:
39 persoane implicate, din care patru decedati și 12 răniți (4 sunt în stare gravă).

Răniții sunt transportați la spitalele din Ungaria, la decizia autorităților maghiare, conform Departamentului pentru situaţii de Urgenţă.

Informații despre naționalitatea persoanelor decedate: un român, un bulgar, doi turci. Șase români au fost transportați la spital.

Forțele trimise în sprijin se întorc în România.

Update 11.06 Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad, Mircea Merea, numărul persoanelor decedate în accidentul de pe Autostrada paneuropeană, din Ungaria, a crescut, fiind patru persoane pentru care nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvate.

accident autocar 3
Merea a declarat miercuri că a crescut şi numărul celor răniţi, fiind, în prezent 17 persoane care au avut nevoie de îngrijii medicale, dintre care 11 sunt rănite grav.

„Toţi răniţii au fost transportaţi la Spitalul din Szeged”, a mai declarat directorul medical al Ambulanţei Arad, Mircea Merea.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a alertat ISU Timiș pentru a interveni, în sprijinul autorităților ungare, ca urmare a accidentului rutier produs la 2 km de Nădlac, în sensul de intrare spre România, în care au fost implicate mai multe mașini, printre care și un autocar cu pasageri români.
accident autocar2 1

Pentru a interveni la misiunile de salvare și acordare a asistenței medicale de urgență, la locul evenimentului au fost trimise două autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) și o ambulanță de terapie intensivă SMURD (UTIM) din cadrul ISU Timiș.

La nivelul ISU Timiș este încheiat un protocol de colaborare cu serviciile de urgență din Ungaria, intervenția comună a structurilor din cele două țări fiind realizată conform procedurilor operaționale stabilite.

Acțiunile salvatorilor se derulează în condiții dificile, având în vedere condițiile meteorologice de ceață densă și vizibilitate redusa.

Ştire 10.09 Un autocar cu numere de România a fost implicat într-un grav accident de circulaţie care s-a produs miercuri dimineaţă, în Ungaria, pe autostradă.

Mai multe ambulanţe din România au ajuns la faţa locului, iar echipele de intervenţie spun că cel puţin trei pasageri sunt decedaţi, iar alte zece persoane sunt rănite.

Conform primelor informaţii, accidentul a avut loc în Ungaria, la circa 2-3 kilometri de graniţa cu România, pe autostradă, pe sensul către România.

Autocarul a fost implicat într-un carambol cu mai multe maşini, printre care microbuze, camionete şi maşini mici. Din Arad au fost trimise 4 ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad şi trei ambulanţe SMURD din cadrul ISU Arad.

Circulaţia maşinilor pe sensul de intrare în România dinspre Ungaria este deviat, miercuri, din punctul de trecere a frontierei de pe Autostrada Nădlac – Arad către punctul de trecere a frontierei Nădlac de pe DN 7, la câţiva kilometri distanţă de cel obişnuit, ca urmare a producerii accidentului de pe Autostradă, din Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, a declarat miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că se iau măsuri speciale pentru a se face faţă circulaţiei la frontieră, ca urmare a accidentului de pe Autostradă, din Ungaria.

„Autorităţile maghiare ne-au informat despre producerea accidentului şi devierea traficului, iar în punctul de trecere a frontierei de pe DN 7 se iau măsuri speciale pentru a se face faţă circulaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontierei Arad, Mihaela Leş.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “FOTO Autocar românesc, implicat într-un accident grav în Ungaria la 2 km de Vama Nădlac. UPDATE: Un român mort, şase răniţi, transportaţi la spitale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *