Cod portocaliu de ploi puternice în șapte județe. Timișul se află printre ele

ploaie 2

Meteorologii au emis, joi, un cod portocaliu de ploi puternice, care va fi valabil timp de 24 de ore în șapte județe. Interval de valabilitate: 04 noiembrie, ora 18 – 05 noiembrie, ora 18. Totodată, sunt în vigoare alerte cod galben de vânt puternic și ploi pentru alte zone.

CITEȘTE ȘI: Controale ample la intrările în Timișoara dinspre Giroc, Moșnița, Săcălaz și Șag

Conform ANM, în județele Timiș și Arad, în vestul județului Caraș-Severin, precum și în zona montană a județelor Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp.
cod protocaliu

Tot joi, este în vigoare, până la ora 23.00, un Cod galben de vânt puternic

În zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în Banat și Crișana, cu rafale de 55…70 km/h. În centrul și vestul țării, vântul va sufla cu viteze de 45…55 km/h.

De asemenea, în intervalul joi ora 18.00 – sâmbătă ora 10.00 în vestul și nord-vestul țării va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns