Cod portocaliu de inundații în vestul ţării. Drumarii intervin deja pentru a asigura scurgerea apelor

drumari arad inundatii

Ploile din ultimele ore și zăpada care se topește crește riscul inundațiilor în județul Arad. Hidrologii au emis un Cod portocaliu de inundații valabil până deseară la ora 22:00.

CITEŞTE ŞI: Ninsoarea face ravagii în nord-vestul ţării! Alertă de ultim moment pentru judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara

Astfel, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râul Sebiș – bazin superior și afluenţii aferenţi bazin mijlociu și inferior, județul Arad.

CITEŞTE ŞI: Ambulanță lovită de un Range Rover în urma unui accident cel puțin misterios!

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Moneasa, precizează Departamentul pentru Situații de Urgență.

CITEŞTE ŞI: Tânără româncă păcălită pe Facebook, drogată, vândută cu 3.000 de euro şi dusă în Italia

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că lucrătorii de la SDN Arad au intervenit deja pe DN 79A (Vârfurile – Gurahonț) și DN 76 (Leașa – Groși) pentru a asigura scurgerea apelor, conform radiotimisoara.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns