Cod galben și portocaliu în Banat până în această seară

harta 3

Până marţi seară la ora 21, judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Hunedoara sunt sub cod portocaliu, în timp ce în Timiş şi Arad e cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi însemnate de apă.
Conform meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi 25 de l/mp, în vestul ţării putând ajunge până la 70…80 l/mp în jumătatea de sud a Banatului.

Hidrologii au extins, la rândul lor avertizarea de cod portocaliu pentru 24 de judeţe.
Râurile din Timiş şi Caraş-Severin sunt în creştere uşoară dar nu sunt depăşite cotele de inundaţie sau de apărare. În vigoare, până marţi la miezul nopţii este valabil un cod portocaliu de inundaţii pe Crişul Alb, Mureş, Timiş, Pogăniş şi Bârzava.
De asemenea, este în vigoare un cod galben de inundanţii care vizează, în vestul ţării, Someşul Mic, Crişurile Alb, Negru şi Repede, Mureşul, Moraviţa Caraş, Nera şi Cerna.
Potrivit meteorologilor vremea va începe să se amelioreze de miercuri, iar spre sfârşitul săptămânii temperaturile vor depăşi 32 de grade Celsius.

text și foto: radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns