Cod galben de caniculă, până miercuri, în 7 județe / Ploi și vijelii, luni, în jumătate de țară

Ultima oră: Cod Portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice, vijelie și grindină în Timiș

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil luni, marți și miercuri în 7 județe, plus un alt cod galben de instabilitate temporar accentuată valabil luni pe circa jumătate din teritoriu.

Potrivit codului galben de caniculă, valul de căldură se va intensifica în vest și sud-vest, iar disconfortul termic va crește în cea mai mare parte a țării.

În Crișana, Banat, în vestul și sudul Olteniei vremea va deveni caniculară, cu temperaturi maxime, luni, de 34…36 de grade, apoi de 37…39 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general între 18 și 22 de grade.

canicula 18

Codul galben de instabilitate atmosferică avertizează că luni, între orele 11.00 și 23.00, în cea mai mare parte a zonei montane, în Moldova, nordul și estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină, conform HotNews.ro.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns