Clipe de neuitat la sediul ziarului „Renașterea bănățeană” (video)

colindatori renasterea

În goana după cadouri, după aprovizionarea cu cele necesare unui festin culinar îmbelșugat, uităm adesea, în zilele de sfârșit de an, că așteptăm cu toții vestea minunată a Nașterii Mântuitorului.

Și, bombardați de-a dreptul cu tot felul de melodii „de sezon” care ne îndeamnă să cumpărăm un produs sau altul, ne amintim doar în treacăt de frumusețea inegalabilă a cântecelor de Crăciun.

Dar, în consumerismul acestei epoci globalizate, există oameni care, cu pasiune, duc mai departe minunata zestre a colindelor, jocurilor și a tradiționalelor urări de Crăciun.

Astăzi, colindătorii veniți la sediul „Renașterii bănățene” ne-au oferit o mică parte din această minunată zestre.

Au venit, mai întâi, membrii Ansamblului Profesionist Banatul – compartimentul Coregrafie. Coordonați de Nicolae și Brândușa Stănescu, artiștii au interpretat colinde din zona culinară a Făgetului.

Ei au fost urmați, la scurt timp, de musafiri dragi al „Renașterii bănățene”: doamna profesoară Liliana Savu-Badea a venit și în acest an să ne colinde, împreună cu Steluțele Bănățene (cea mai tânără dintre steluțe are zece anișori, iar senioara, 67 de ani!).

Au fost, cele două vizite, cu adevărat speciale: pentru că ne-au adus aminte încă o dată de frumusețea foloclorului bănățean. Interpretate de profesioniști, minunatele colinde și jocuri fac să vibreze sufletele tuturor în aceste zile speciale. Vă mulțumin și vă mai așteptăm și în anul care vine!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns