Clinica de Balneologie din Timișoara. Se lucrează la fundație

Clinica de Balneologie din Timișoara. Se lucrează la fundație

Clinica de Balneologie din Timișoara. Se lucrează la fundație.

În curând va fi finalizată fundația pentru corpul nou al Clinicii de Balneologie din Timișoara.

Lucrările pentru clinica de Balneologie merg înainte, iar echipele de pe șantier urmează să realizeze turnarea fundației. Placa finală de fundație va fi programată pentru turnare în următoarele două săptămâni. A fost turnat un prim strat și sunt puse armăturile pentru fundație. Odată cu fundația vor fi puși și stâlpii și realizate zidirile pentru demisolul clădirii.

Viceprimarul Ruben Lațcău a fost, astăzi, în vizită pentru a discuta cu constructorul despre organizarea de șantier și stadiul lucrării.

Clinica de Balneologie: Lucrările merg într-un ritm bun 

„Lucrările merg într-un ritm bun, însă, sunt foarte nemulțumit de organizarea de șantier și i-am cerut constructorului măsuri imediate. Pământul și noroiul care se lipește de vehiculele sale ajunge apoi pe străzile pentru care plătim curățenia. Am cerut să pună pietriș de la intrarea în curte până la locația noului corp. Am cerut de asemenea, ca la ieșirea din șantier să existe un loc pentru spălarea roților. Acestea sunt aspecte care ne apropie de un oraș civilizat și curat și voi reveni să văd cu ochii mei dacă s-au și luat aceste măsuri.” transmite viceprimarul Lațcău.

CITEȘTE ȘI: Mihai Ritivoiu, ultimatum către șefii deconcentratelor: ”Ori dați mașinile, ori notă explicativă!”

Până în prezent au fost executate lucrări de desfacere și demolare alături de săpăturile necesare pentru fundație și racorduri. Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1560 mp.

Lucrările vizează: desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești; reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A. Extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior, o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești. Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.

La finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea contractului de execuție este de 12.880.071 lei (fără TVA). Durata de execuție a lucrărilor este de 21 de luni.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *