„Clasa virtuală”: Un sprijin pentru elevi, profesori și părinți

clasa 3

În contextul în care astăzi ar fi trebuit să reînceapă școala după vacanța de primăvară, organizația PES activists România, cu sprijinul eurodeputatului Victor Negrescu, a lansat proiectul „Clasa virtuală”, un canal video disponibil pe o platformă specifică, incluzând resurse educaționale pentru copii cu scopul de a-i ajuta în contextul crizei coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Benzina și motorina au atins prețuri sub 4,3 lei în România. Cât costă carburanții la Timișoara

Având în vedere importanța continuării activităților de predare-învățare și a menținerii contactului elevilor cu școala, PES activists România a realizat un instrument online care oferă acces la un conținut educațional special creat de colaboratorii echipei, dar și la conținutul deja existent, selectat, recomandat și verificat de profesori din rețeaua PES activists. În prezent au fost selectate peste 200 de clipuri video cu conținut educațional.

„Chiar dacă nu pot fi prezenți fizic în sala de clasă, este foarte important ca elevii să rămână conectați cu școala, cu materia, cu lecțiile și, în general, cu procesul de învățare. Toate platformele online, canalele de comunicare profesor-elev pe Internet sau programele educative TV contribuie, fiecare în parte, la continuarea procesului de învățământ în această perioadă dificilă, de distanțare socială, dar este nevoie de cât mai multe resurse pentru a-i ajuta pe copii să învețe. Din păcate, Ministerul Educației nu face suficient de mult în acest sens, iar cele mai multe inițiative sunt realizate la nivel local și aparțin școlilor sau universităților, societății civile sau autorităților locale, și nu în ultimul rând persoanelor interesate să sprijine educația. Știm că mulți copii și tineri petrec destul de mult timp liber pe platformele video, așa că ne-am gândit ca tot pe o astfel de platformă să le aducem și conținutul educațional de care au nevoie. Clasa virtuală este de fapt un apel la mobilizare pentru continuarea procesului educațional și caută să vină în sprijinul elevilor și al profesorilor, precum și al părinților care au nevoie de materiale-suport, contribuind la diversificarea surselor educaționale online”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Educație a Parlamentului European.

Canalul video „Clasa virtuală” conține resurse educaționale pentru toate grupele de elevi, din învățământul primar, gimnazial și liceal, dar și activități pentru preșcolari, pentru învățământul special și activități extra-curriculare. Astfel, elevii au acces la soluții educaționale de limba română, matematică, biologie, la ateliere de creație, sau chiar la programe de exerciții fizice.

Proiectul „Clasa virtuală” este unul deschis, profesorii și toți cei interesați fiind invitați să ajute la dezvoltarea lui prin transmiterea propunerilor sau cursurilor proprii către inițiatorii platformei. Nu ne propunem să înlocuim metodele clasice de predare sau materialele realizate în cadrul instituțiilor de învățământ, ci să sprijinim pe cât putem formele alternative de educație în contextul de distanțare socială în care ne aflăm. Este o platformă realizată prin voluntariat și ne dorim să o dezvoltăm cu suportul tuturor celor care vor să vină alături de noi în sprijinul elevilor, părinților și profesorilor din România”, a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Clasa virtuală”: Un sprijin pentru elevi, profesori și părinți

  1. Deci trebuie sa intelegem ca toti elevii au acces la internet au toți cel putin o tableta asa ne spune aceasta doamna ministru care vorbește la tv exact cum vorbește în fața unei clase de elevi , si asa în ultimii 25 au adus invatamintul la toate nivelurile la nivelul cel mai de jos si acum vin cu tot felul de idei de note date online , de examene online , oricum mai jos de atît nu au cum sa coboare , si prin tot ce legifereaza si acum si inainte nu fac decît să păstreze un număr cît mai mare de profesori , cuvîntul nu trebuie luat ca atare ci în ghilimele , un număr cît mai mare de bugetari pentru a fi masa de manevra la vot , fac tot felul de artificii , clase cu număr cît mai mic de elevi , chipurile sa se ocupe mai bine de aceștia , ore după scoala plătite , etc nu fac decît să adîncească aceasta gaură neagră care este învățămîntul românesc de stat , iar la învățămîntul, cică superior fa c orice pentru a mari numarul de studenți, a se citi a mari numarul de norme didactice , sau inventat tot felul de ,, facultăți ,, , tot felul de denumiri care mai de care mai sofisticate, dar în fond fără corespondenta pe piata muncii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *