CJT și Universitatea Politehnica și-au prelungit colaborarea

cjt 12

Consilierii județeni au aprobat, în cadrul celei mai recente șeidnțe, încheierea unui acord-cadru de colaborare între județul Timiș, prin consiliul județean, și Universitatea Politehnica Timișoara (UPT). CJT și UPT au mai semnat în 2016, pentru o perioadă de doi ani, o înțelegere, care a fost prelungită acum.

„Conform prevederilor legale, CJT are printre atribuții și susținerea serviciilor publice de interes județean privind educația și tineretul.

CITEȘTE ȘI: Femeie moartă în Lacul Pădurice! A fost găsită în această dimineaţă

De asemenea, pe perioada celor doi ani de zile, am avut o colaborare foarte bună cu Universitatea Politehnica din Timișoara, în beneficiul studenților, masteranzilor și cadrelor didactice, dar și al comunității timișene în general. Este motivul pentru care am decis prelungirea acestui acord până în 2020”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Scopul încheierii acestui parteneriat îl reprezintă în principal îndeplinirea următoarelor obiective: participarea la activităţi/acţiuni în domenii de interes comune; facilitarea schimbului de informaţii între părţi; asigurarea cadrului organizatoric şi acordarea de facilităţi pentru desfăşurarea de activităţi recreative cultural-sportive pentru membrii organizaţiilor partenere; intensificarea activităţilor de cercetare-dezvoltare şi promovarea transferului tehnologic, în special pe domenii de prioritate europeană sau de interes economic pentru România; promovarea unor programe de formare continuă, studii postuniversitare şi masterale, doctorate, teme de cercetare; dezvoltarea infrastructurii de cercetare; identificarea şi promovarea ofertelor Consiliului Județean Timiș destinate studenţilor şi absolvenţilor, precum şi promovării UPT – prin intermediul Centrului de consiliere şi orientare în carieră din cadrul universității.

CITEȘTE ȘI: Case fără utilități într-un cartier dintr-o comună timișeană

În susbsidiar, prin încheierea acestui acord de colaborare se urmărește și efectuarea de stagii de practică (cu o durată de 180 de ore) de către studenții înscriși la studii de licență, la specializarea Administrație publică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns