CJT cere taberele școlare de la guvern

tabere

Consiliul Județean Timiș intenționează să preia taberele școlare din județ pentru a le reabilita. Doar două din cele cinci mai sunt funcționale în prezent.

CITEȘTE ȘI: „Cadou” de la tribunal pentru primarul Robu: două hotărâri ale Consiliului Local Timișoara, anulate de instanța de fond!

Astfel, CJT va transmite o solicitare către Ministerul Tineretului și Sportului de trecere a taberelor școlare în proprietatea și administrarea județului. Mai exact, este vorba despre Bogda, Chevereș, Poieni Strâmbu, Herneacova și Poieni Sat.

Prin hotărârea aprobată ieri, consiliul județean se obligă să modernizeze taberele în termen de cinci ani de la data preluării și să mențină destinația actuală a imobilelor, în vederea dezvoltării activităților de tineret și sport.

Totodată, se vor preda și mijloacele fixe și obiectele de inventar din dotarea acestora.

„Preluăm aceste tabere și le reabilităm, pentru a le reda elevilor timișeni. În prezent, Chevereș și Poieni Strâmbu sunt într-o stare bună și necesită mici modernizări, însă celelalte trei au nevoie de investiții majore pentru a fi repuse în funcțiune.

Nu avem motive să credem că transferul nu va fi aprobat, întrucât tocmai ministerul s-a arătat recent deschis spre o astfel de măsură”, consideră președintele CJT, Călin Dobra.

Prin preluarea taberelor școlare se are în vedere asigurarea standardelor de calitate necesare, fapt ce implică investiții majore care nu pot fi făcute decât pentru imobilele aflate în proprietatea administrației județene.

După transmiterea dreptului de proprietate, la nivelul aparatului de specialitate al consiliului județean se va înființa o structură în cadrul căreia va fi încadrat personalul taberelor, pentru asigurarea continuității și condițiilor necesare desfășurării activităților din cadrul acestora.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *